Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 4:0Plzeň díky třem využitým přesilovkám zdolala Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. J. Sýkora 1 : 0
48. Duda 2 : 0
57. Pletka 3 : 0
58. Pletka 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 30. kole Třinec 4:0, připsali si již sedmou domácí výhru za sebou a upevnili si tak průběžnou třetí příčku. Naopak Oceláři potvrdili svoji mizernou formu, v posledních šesti utkáních vstřelili pouhých šest branek a jen jednou zvítězili. Po bezbrankové první třetině Západočeši rozhodli utkání ve svůj prospěch třemi využitými přesilovkami. Dvěma góly a asistencí se v dresu Škody blýskl Václav Pletka, kterému s jednou brankou a třemi přihrávkami zdatně sekundoval Radek Duda. Čtvrtou nulu v ročníku oslavil gólman Matěj Machovský.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský brankář Matěj Machovský a útočník Jan Schleiss (vpravo) zasahují před útočníkem Třince Danielem Rákosem.

Článek

Vstup do utkání vyšel lépe dobře bruslícím hostům. Bombu Adamského z levého kruhu vyrazil v páté minutě Machovský s velkými obtížemi a za chvíli musel plzeňský gólman zlikvidovat nebezpečné zakončení Rákose po třineckém přečíslení dva na jednoho. Domácí se probrali paradoxně až při vlastním oslabení v 10. minutě, kdy se do úniku rozjel Kratěna a jeho přesnou přihrávku nasměroval Lev zblízka pouze do boční sítě.

Už při hře v plném počtu našel Vlasák pasem od pravého hrazení před branku najíždějícího Jána Sýkoru, jenž ale pálil nad. Důležité zákroky si třinecký gólman Hrubec připsal až v závěru první třetiny, když musel zastavit dvě dorážky nekrytého Tomáše Sýkory.

Na začátku prostřední části vypadla Hrubcovi táhlá střela Jána Sýkory z výstroje, dojíždějící Lev ovšem nestačil zasunout puk do prázdné branky. Obě mužstva otevřela hru, více šancí si vypracovala Plzeň. Se svými střeleckými pokusy však ve 26. minutě neuspěli z mezikruží Duda s Vlasákem a o tři minuty později pořádně protáhl Machovského Rákos ranou bez přípravy po přiťuknutí od Martina Růžičky.

Ve 31. minutě dostal domácí do vedení Ján Sýkora, který ranou příklepem přesně do levého horního rohu zúročil dobrou práci Dudy. Hosté mohli rychle odpovědět; až před Machovského prokličkoval Rákos, neuspěl ale s bekhendovým blafákem.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky Hrubce protáhl Holec. Třinec se ve snaze o vyrovnání více tlačil dopředu. Z brejku poté mohl zvýšit vedení Indiánů tečí Kašpařík a v podobné situaci nestačil lépe zakončit také na druhé straně Květoň. Ve 48. minutě zužitkovali domácí početní výhodu, když na 2:0 upravil po přihrávce Pletky ranou bez přípravy Duda.

Následně mohli Oceláři snížit během dvou přesilovek za sebou: Machovský ale stačil vyrazit střely Varadi i Martina Růžičky. Naopak plzeňské vítězství podtrhl úspěšnou dorážkou v početní výhodě v 57. minutě Pletka a o 75 vteřin později upravil důrazný útočník v další přesilové hře tečí Slovákovy střely na konečných 4:0.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 31. J. Sýkora (Duda), 48. Duda (Pletka), 57. Pletka (Vlasák, Duda), 58. Pletka (Slovák, Duda). Rozhodčí: Homola, Turčan - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. Diváci: 4308.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, D. Boháč - Kratěna, Kašpařík, Holec - Duda, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Lev, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Schleiss. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Krejčí, Roth, Linhart, Kania, Galvas - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Marek Růžička, Zagrapan, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Reklama

Související témata: