Hlavní obsah

Hradec Králové - Slavia 1:6Slavia deklasovala Hradec Králové před jeho diváky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Klhůfek 0 : 1
20. Valach 0 : 2
26. Šimánek 1 : 2
37. Růžička 1 : 3
43. Skokan 1 : 4
50. Bednář 1 : 5
58. Růžička 1 : 6
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Slavie zvítězili ve 30. kole extraligy na ledě Hradce Králové vysoko 6:1. Mountfield prohrál nejvýraznějším rozdílem v sezóně a přišel o sérii šesti výher před svými diváky, Slavia vyhrála potřetí za sebou a sama naopak ukončila čekání na výhru venku po předchozích sedmi neúspěšných pokusech.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Slavie Pavel Klhůfek (vlevo) se raduje z gólu.

Článek

Hradeckým divákům se poprvé představil Marha, který nedávno přišel z Pardubic. Doposud odehrál jen dvě venkovní utkání, pak onemocněl. Do sestavy se vrátil také bek Frühauf, který byl mimo hru po zákroku plzeňského bijce Hollwega.

Aktivněji začali domácí, v první možnosti se zjevil Mertl, ale bekhendovou střelu nezvedl nad rameno Furcha. Slávisté odpověděli šancí Krenželoka, který v přečíslení pálil vedle. Slávisté byli od té chvíle aktivnější, skórovat mohl Sklenář po pasu Bednáře, ovšem Kantor se stihl včas přemístit.

Ve 12. minutě pláchli hosté znovu do brejku, Stránský si počkal na ideální moment k přihrávce a Klhůfkovi stačilo trefit prázdnou branku. Mountfield měl problémy s přechodem středního pásma, zaostával v pohybu a těsně před odchodem do šaten podruhé inkasoval. Od modré čáry vypálil obr Valach a Kantorovi propadl kotouč za brankovou čáru.

Do druhé části vstoupil Mountfield lépe, vytvořil si pár nadějných momentů a když za katr putoval Holub, měnilo se skóre. Vydarený objel branku, přesně našel Šimánka, jenž nedal Furchovi šanci. Se Slavií ale inkasovaný gól neotřásl. Stále poctivě bránila a vyrážela do rychlých protiútoků. Prim hrál Bednář, který se na ledě objevoval ve dvou útocích.

V polovině utkání se proháčkoval do zakončení Jelínek, skvělý Kantor však jeho ránu vyrazil betonem. Hosté čekali na svoji první početní výhodu dlouho. A když přišla, tak hned dvojnásobná. Na trestné lavici seděli Červený s Dejem, Slavia soupeře přišpendlila do pásma. Rána Kadlece se odrazila k volnému Růžičkovi a bylo to zase o dvě branky.

Pražané duel definitivně zlomili na začátku třetí třetiny. Skokan si pohrál s Kantorem a hradecký brankář byl podruhé v sezóně předčasně střídán. Náhradník Kacetl vydržel bez poskvrny jen sedm minut, pak ho v přesilovce prostřelil výtečně hrající Bednář. Slavia tentokrát hrála přesilovky skvěle. Tu třetí využil Růžička a stanovil tím konečný výsledek.

30. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Slavia Praha 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 26. Šimánek (Vydarený, Dej) - 12. Klhůfek (Stránský, Štich), 20. Valach (Skokan, Kadlec), 37. V. Růžička ml. (Kadlec, Bednář), 43. Skokan (V. Růžička ml., Kolařík), 50. Bednář (Valach, Žejdl), 58. V. Růžička ml. (Žejdl, Bednář). Rozhodčí: Hribik, A. Jeřábek - Kajínek, Hejl. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:3. Diváci: 5304.
Hradec Králové: Kantor (43. Kacetl) - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, od 35. navíc Prokop - Dej, Mertl, Šimánek - Červený, Marha, L. Květoň - Tvrdík, Langhammer, Škoda - Švihálek, Knotek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich, Knot, Šenkeřík - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Stránský, Klhůfek, J. Doležal - P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín