Hlavní obsah

Brno - Liberec 4:3Brňané dvěma góly v poslední třetině zdolali Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Nedvěd 0 : 1
21. Novotný 1 : 1
27. Kempný 2 : 1
28. Nedvěd 2 : 2
42. Nosek 3 : 2
51. Burian 4 : 2
60. Vampola 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 31. kole extraligy až po zlepšené koncovce v poslední třetině Bílé Tygry Liberec 4:3. Brňané doma vyhráli deset z posledních dvanácti zápasů. Oba góly Liberce, který z posledních pěti vzájemných duelů v Brně získal pouze jediný bod, vstřelil dvaačtyřicetiletý útočník Petr Nedvěd.

Foto: Aleš Krecl

Brněnský útočník Jan Káňa (vlevo) se raduje z gólu

Článek

Kometa od začátku spoléhala na útočný hokej, kterému ale chyběla produktivita. Jen s obtížemi se Brňané dostávali přes pozornou obranu protivníka do slibnějších příležitostí. Liberec postavil svou defenzivní taktiku na dokonalém pokrytí prostoru před vlastní brankou. Brňané měli optickou převahu a mnohem častěji zaměstnávali brankáře Melicherčíka, ovšem většinou střelami ze střední vzdálenosti, jež nebezpečím nehrozily.

Bílí Tygři se sice v ofenzívě trápili a brankáře Čiliaka takřka neprověřili, ovšem v 18. minutě ujel domácím zadákům po pravé straně zkušený Nedvěd a sólo zakončil vedoucí brankou.

Hned v úvodu druhé třetiny útočník Novotný, jenž nahradil v první řadě Brendla, vyrovnal. O šest minut později při vlastním oslabení brankář Čiliak rozehrál šikovně kotouč do protiútoku a obránce Kempný přidal druhý gól Brňanů. Otočení výsledku nabudilo domácí hokejisty ke zvýšení útočné aktivity i v početní nevýhodě. Po hrubé chybě ale nechali na útočné modré čáře volného Nedvěda, jenž svým druhým gólem vyrovnal.

Hokej se dostal do obrátek, kromě rychlých akcí na obou stranách přibylo i tvrdých osobních soubojů. Kometa v závěru druhé třetiny nezužitkovala 96 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, když před střelbou dostávala přednost zbytečně zdlouhavá kombinační souhra.

V úvodu třetí třetiny šla ale Kometa při vyloučení Valského za pouhé tři sekundy v přesilovce do vedení, když po vyhraném vhazování obránce Nosek střelou od modré čáry překvapil Melicherčíka. Severočeši se pokusili vyrovnat. Na otevřenou hru ale doplatili, když po chybě v rozehrávce pojistil vítězství čtvrtým gólem Burian. Liberec sice ještě 34 vteřin před koncem po Vampolově střele snížil na rozdíl jediné branky, k vyrovnání mu až ale nepomohla ani power play.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 21. Š. Novotný (Čermák, J. Hruška), 27. Kempný (Burian, Čiliak), 42. D. Nosek (J. Hruška, Čermák), 51. Burian (H. Zohorna, Koreis) - 18. Nedvěd (Kolmann, T. Urban), 28. Nedvěd (Vampola, Bulíř), 60. Vampola (Bulík). Rozhodčí: Hradil, Šír - Bryška, Lučan. Vyloučení: 8:8, navíc Vampola (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6920.
Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Š. Novotný, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, Koreis, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Derner, Vitásek, Výtisk, Kolmann, Čutta, Šimek - Bartek, Bulík, Víšek - T. Urban, Nedvěd, Bulíř - Valský, Vampola, J. Vlach - Dušek, Psota, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice