Hlavní obsah

Slavia si vyhlédla posily v Jablonci. Do Edenu se vrátí záložníci Piták a Vošahlík

Praha
Aktualizováno

Sešívaný dres pražské Slavie Praha znovu obléknou bývalí hráči vršovického celku Karel Piták a Jan Vošahlík. Jablonec dal oběma hráčům svolení k přestupu, dohodu už potvrdil sportovní ředitel severočeského celku Petr Flodrman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Karel Piták si po několika letech znovu zahraje za pražskou Slavii.

Článek
Fotogalerie

"Je pravda, že jsme domluveni se Slavií na přestupu Pitáka s Vošahlíkem. Už máme vyhlédnutou náhradu, ale konkrétní jméno zatím říkat nebudu. Během týdne bychom mohli být konkrétnější," řekl ČTK Flodrman.

Třiatřicetiletý ofenzivní záložník Piták ve Slavii působil v letech 2002 až 2006. Následně odešel do Salcburku a po návratu zamířil do Jablonce. Nyní se odchovanec Hradce Králové po sedmi a půl letech vrací do Edenu, kde by měl zacelit mezeru po kapitánovi Karolu Kiselovi, který ukončil kariéru. Piták za Slavii odehrál 121 zápasů a dal 30 gólů, v reprezentaci nastoupil třikrát.

Čtyřiadvacetiletý Vošahlík, který může hrát v útoku či na kraji zálohy, působil ve Slavii už v mládežnických kategoriích. V lize dostal šanci v Příbrami a v Jablonci, kde byl od roku 2007. V minulé sezóně hostoval právě ve Slavii, za kterou odehrál 20 zápasů a dal čtyři góly.

Vršovický celek plánuje v zimě radikální proměnu týmu. Vedení Slavie už dokonce oznámilo útočníkovi Martinu Feninovi a Slovákům Milanu Bortelovi, Dávidu Škutkovi a Matúši Čonkovi, že jim nebude bránit v odchodu. Po podzimu jedenáctý celek tabulky nepočítá ani s Tomášem Frejlachem, kterému skončilo hostování v Brně. Další záložník Vojtěch Štěpán se z hostování ve Slavii vrátí v zimě do druholigového Hradce Králové.

Mičola má poraněné koleno

Slavia jejich příchodem mimo jiné řeší absenci Tomáše Mičoly, který si v závěru podzimu přivodil zranění kolena a musel se podrobit artroskopické operaci menisku. Kvůli menším komplikacím má nyní absolutní klid. Je tak velmi pravděpodobné, že přijde o velkou část zimní přípravy a nestihne úvod jara.

"Jen ležím. Nemůžu nic dělat, začal jsem trochu cvičit, ale následně mi koleno oteklo a objevily se komplikace. Věřím, že když všechno dobře půjde, tak na začátku ledna začnu nabírat kondici," řekl pro klubový web Mičola.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice