Hlavní obsah

Nemít na lyžích přilbu, tak už tady Schumi nebyl, tvrdí lékaři

Grenoble

Miloval lyžování a na risk byl z okruhů F1 zvyklý. Nedělní projížďka na svahu se ale pro sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera změnila v drama. A to ještě může děkovat bohu, že měl přilbu. Bez ní by už tady podle lékařů sedminásobný šampión F1 nebyl.

Foto: Alessamdro Bianchi, Reuters

Lyžování bylo pro Michaela Schumachera velkou vášní.

Článek

Vše odstartoval sjezd ve francouzských Alpách mezi sjezdovkami La Biche a Mauduit. V místech extrémně náročných, kde sjezdovka není upravená a všude visí cedule, že jízda je zde jen na vlastní nebezpečí.

Záchranáři u něj byli včas

Michael Schumacher je sice vynikající lyžař, ale bez pěti dnů čerstvý pětačtyřicátník jízdu nezvládl a nejspíš ve velké rychlosti narazil hlavou do skály. Podle lékařů mu život zachránila helma a také včasný příjezd záchranářů. Ti byli u legendy motorsportu během osmi minut. Michael s nimi normálně komunikoval a první diagnóza zněla: otřes mozku.

Po leteckém transportu do nemocnice Moutiers v Grenoblu se ale jeho stav radikálně zhoršil a někdejší pilot Ferrari začal krvácet do mozku. Z Paříže za ním přijel věhlasný chirurg Gérard Saillante, který ho operoval už v roce 1999, kdy si Němec při nehodě v Silverstone zlomil lýtkovou a holenní kost.

Schumacher okamžitě podstoupil operaci a je držen v umělém spánku. Německý pilot má otok na mozku a jeho stav je velmi vážný.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace