Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 6:2Vítkovice doma zase zabraly, bez potíží porazily Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Sloboda 1 : 0
11. Roman 2 : 0
19. Szturc 3 : 0
23. Roman 4 : 0
34. Dej 4 : 1
39. Húževka 5 : 1
40. Červený 5 : 2
52. Szturc 6 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v 35. kole Tipsport extraligy Hradec Králové nečekaně snadno 6:2. Utkání druhého nejslabšího celku na domácích hřištích s nejlepším týmem venku mělo překvapivě jasný vývoj a Ostravané ho rozhodli třemi góly už v úvodní třetině. Po dvou brankách zaznamenali Ondřej Roman a Roman Szturc. Vítkovice na vlastním ledě vyhrály z posledních sedmi zápasů teprve podruhé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Vítkovic oslavují gól (ilustrační foto).

Článek

Vítkovice po Spenglerově poháru vlétly do zápasu jako pokropené živou vodou. Na utrápená domácí vystoupení dávaly od úvodního vhazování zapomenout přímočarým hokejem s tahem na branku, který přinesl plody už ve čtvrté minutě: do odraženého puku se z pravého kruhu opřel Sloboda a našel přesně pravý horní kout Kantorovy branky.

Hradec nehrál špatně, ale doplácel na chyby ve středním pásmu, které soupeř efektivně trestal smrtícími výpady. Pár sekund po prvním gólu měl druhý na hokejce Huna, ale z brejku sám před Kantorem mířil těsně vedle tyčky. Agilní Hunova formace udeřila až z třetí nebezpečné situace, vyraženou střelu si po rychlém protiútoku sám akrobaticky doklepl Roman.

Východočeši mohli vzápětí odpovědět Škodou, sólový nájezd na Šindeláře však neproměnil, a tak jim na cestu do kabiny 'přibalil' třetí gól po dalším brejku nádhernou bombou pod horní tyč Szturc.

Útok Hradce byl bezzubý

Vítkovice si už skvěle rozehraný zápas nenechaly vzít. Hosté se vývoj snažili zvrátit rošádami v sestavě i výměnou gólmanů, ale hned v úvodu druhé části jim domácí vzali iluze čtvrtou brankou, o kterou se v přesilovce tečí postaral Roman.

Ofenziva Hradce byla bez zraněných hvězd Šimánka a Kudrny bezzubá. Škoda se znovu řítil v úniku zleva sám na Šindeláře, ale opět neuspěl. Prosadil se až v početní výhodě Dej, který šikovně usměrnil střílenou přihrávku Frühaufa. Jenže v 34. minutě už bylo na obrat pozdě a domácí pátým gólem v přesilové hře pět na tři uklidnil Húževka.

Hradec ještě zásluhou Červeného snížil, ale nedisciplinovaným výkonem s řadou vyloučení na lepší výsledek nemohl myslet. Szturc jednu z přesilovek zužitkoval v šestý gól a od další újmy hosty ještě uchránila tyč po Kucserově střele.

35. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - Mountfield Hradec Králové 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Sloboda (Strapáč, Húževka), 11. Roman (Svačina), 19. Szturc (Vandas, M. Hlinka), 23. Roman (Svačina, Kudělka), 39. Húževka (Barinka, Stehlík), 52. Szturc (M. Hlinka) - 34. Dej (Frühauf, Vydarený), 40. Červený (Jank Frühauf). Rozhodčí: A. Jeřábek, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:9, navíc Pláněk (Hradec Králové) 10 minut. Využití: 3:1. Diváci: 5198.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Bail - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Hradec Králové: Kantor (21. Kacetl) - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Jank, Frühauf, Plášil - Dej, Mertl, L. Květoň - Suja, Marha, Červený - Švagrovský, Knotek, Škoda - Švihálek, Langhammer, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 31. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články