Hlavní obsah

Kladno - Třinec 1:2 SNNavrátilec Polák zajistil Třinci výhru na ledě Kladna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Dragoun 1 : 0
40. Orsava 1 : 1
65. Polák (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli v 35. kole Tipsport extraligy na ledě Kladna 2:1 po samostatných nájezdech a ukončili tak dlouhé čekání na gól na kluzištích soupeřů a výhru venku. O dvoubodovém zisku Ocelářů, kteří se z venkovních duelů vraceli před dneškem šestkrát poraženi, rozhodl Vojtěch Polák, který nastoupil za Třinec poprvé v sezóně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Vojtěch Polák (vpravo) střílí v samostatných nájezdech na ledě Kladna rozhodující gól Třince.

Článek
Fotogalerie

Kladenští se snažili využít toho, že Třinec nedokázal venku čtyřikrát za sebou skórovat, a vynutili si v úvodu převahu. Hosté odolávali až do poloviny první třetiny, kdy se ve druhé přesilovce prosadil po Kaberlově přihrávce Dragoun, který ranou od mantinelu prostřelil brankáře Hamerlíka.

Po bouřce v třinecké kabině vjelo do druhé dvacetiminutovky úplně 'nové' mužstvo. Rázem byla i iniciativa svěřenců Kalouse a Marka velice patrná a kladenský gólman Chábera se musel pořádně otáčet.

Postupem doby se přizpůsobili i Kaberle a spol. a rázem se měli fanoušci na co dívat. Gólové šance se střídaly na obou stranách, navrch v nich měli domácí, opět ale potvrdili, že v koncovce se jim v této sezóně nedaří.

V nájezdech rozhodl Polák

Místo toho, aby své vedení zvýšili, tak sami inkasovali. Jedenáct sekund před konce druhé části v přesilovce vyrovnal Orsava a ukončil tak čekání Ocelářů na branku na kluzištích soupeřů. Slezané se venku prosadili po 327 minutách hry.

Třetí část hry byla opět velice opatrná z obou stran. Zkušenější hosté se v samém závěru dostali do tlaku, ale kýžený gól nepadnul. V prodloužení mohli dva body získat hráči Kladna, Dragoun ale trefil jen tyč. Ke slovu se tak dostaly samostatné nájezdy, ve kterých uspěli hosté. V páté sérii rozhodl duel Polák, který hrál za Třinec poprvé po svém návratu z Rigy. Oceláři venku uspěli po dvou měsících.

35. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Dragoun (T. Kaberle) - 40. Orsava (Krejčí, Bonk), rozhodující nájezd V. Polák. Rozhodčí: Hodek, T. Horák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7, navíc T. Kaberle (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2963.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Gutwald - Tenkrát, Dragoun, M. Hořava - Rudovský, Havlíček, Kuchler - Eberle, Lukáč, Bajaruns, od 21. min. navíc Strnad, Hrdel. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Třinec: Hamerlík - Galvas, Roth, Hrabal, Linhart, Roupec, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - L. Květoň, Bonk, Varaďa - V. Polák, Peterek, Rákos - Orsava, Matuš, Hrňa. Trenéři: Kalous a Marek.

Reklama

Související témata: