Hlavní obsah

Slavia - Třinec 1:4Třinec na oslavy nebral ohled, Slavii porazil už popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Květoň 0 : 1
38. Roth 0 : 2
39. Kolařík 1 : 2
48. Orsava 1 : 3
57. Bonk 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince pokazili Slavii oslavy jejího dvacetiletého výročí účasti v extralize, když na jejím ledě v rámci 36. kola zvítězili 4:1. Oceláři se v souboji týmů bojujících o play off trefili dvakrát v přesilovce, jednou v oslabení a jednou při hře v plném počtu, a sešívané tak před zraky více než 11 tisícovek diváků porazili už popáté v řadě.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník David Květoň (vlevo) střílí úvodní branku Třince v utkání proti Slavii. Vpravo gólman Pražanů Dominik Furch.

Článek
Fotogalerie

Slavia na dvacátý domácí zápas ve své jubilejní dvacáté extraligové sezóně stanovila vstupné na symbolických dvacet korun a návštěva v hledišti tomu odpovídala. Zatímco většinu domácích duelů hrají sešívaní před poloprázdnými tribunami O2 areny, tentokrát do libeňské haly zavítalo přes 11 tisíc diváků.

Ještě před úvodním duelem byl oceněn domácí tahoun Jaroslav Bednář, když obdržel dres za 500 odehraných duelů v extralize a zároveň křišťálový puk určený ke vstupu do Klubu hokejových kanonýrů, který sdružuje hráče se 250 góly v nejvyšší soutěži a reprezentaci.

Začátek utkání pak ale pro slávisty moc slavný nebyl. V páté minutě při vlastní přesilovce totiž inkasovali, když se za záda obránců Kadlece s Valachem prosmýkl David Květoň a střelou na vyrážečku překonal gólmana Furcha. Pražané pak sice diktovali tempo hry, paradoxně ale mohli být rádi, že neprohrávali už o dvě branky, neboť Adamský ve stoprocentní šanci nedokázal trefit úplně prázdnou klec.

Třinecký gólman Hrubec čaroval

Ve 27. minutě měla Slavia k dispozici minutu a padesát vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem, naložila s ní ale mizerně a Oceláři se ubránili. Pak už začal čarovat třinecký gólman Hrubec, který mařil jednu vyloženou příležitost domácích za druhou. Postupně si na něm vylámali zuby Sklenář, Skokan i Krenželok, Žejdl pak v úniku zase branku přestřelil.

A tak naopak udeřili Slezané. Při přesilovce vypálil od modré obránce Roth, a sám byl překvapený, že jeho dělovka skončila gólem, protože puk se z branky okamžitě odrazil ven. Platnost trefy následně potvrdil i videorozhodčí. O minutu později však slávisté Hrubcovo kouzlo přece jen odčarovali, když Kolařík zamířil přesně mezi betony a snížil na 1:2. A to mohlo být ještě před druhou sirénou srovnáno, hosté ale drtivý tlak červenobílých přečkali.

Ve 48. minutě chyboval při třinecké přesilovce Furch, který si vyjel z brankoviště pro puk, u něj byl ale dříve Orsava, slávistického gólmana si obhodil a pak už v poklidu trefil prázdnou branku. Domácí už se na odpověď nezmohli, v 57. minutě navíc uzavřel na konečných 4:1 pro Třinec po přečíslení dvou na jednoho Bonk.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 39. Kolařík (Bednář, Žejdl) - 5. D. Květoň (Roth, Rákos), 38. Roth (Adamský), 48. Orsava (Peterek), 57. Bonk (Martin Růžička, Adamský). Rozhodčí: Čech, Mikula - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 11 352.
Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich - Bednář, Žejdl, Krenželok, Knot - P. Jelínek, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, Sklenář, J. Doležal - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Třinec: Hamerlík - Roth, Galvas, Hrabal, Linhart, Roupec, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Varaďa - L. Květoň, Peterek, Rákos - V. Polák, Matuš, Hrňa. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Reklama