Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 6:0Hokejisté Liberce rozdrtili poslední Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Víšek 1 : 0
21. Nedvěd 2 : 0
22. Vampola 3 : 0
26. Víšek 4 : 0
46. Bartek 5 : 0
56. Čutta 6 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 36. kole Tipsport extraligy poslední Chomutov 6:0 a připsali si páté domácí vítězství za sebou. Čtyřmi body za gól a tři asistence se blýskl útočník Martin Bartek, brankář Marcel Melicherčík vychytal své čtvrté čisté konto v sezóně. Piráti prohráli už podeváté za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Chomutovský útočník David Hruška (vlevo) v souboji s libereckým kapitánem Petrem Nedvědem.

Článek
Fotogalerie

Liberec vstoupil do utkání aktivněji a Růžička v brance hostí musel hned od úvodních vteřin být v pozoru. Se střelami Nedvěda a Barteka si však poradil. Domácí si zahráli také první přesilovou hru, Růžičku ale prakticky neohrozili. Krátce po skončení početní výhody se však na brankovišti prosadil důrazný Víšek a poslal Bílé Tygry do vedení.

Hosté se k ohrožení Melicherčíka dostali až v polovině první třetiny, Kubinčákova střela mu však nenadělala větší problémy. Na druhé straně mohli zvýšit Bulíř s Valským, Růžička ale byl na místě. V závěru úvodní třetiny hráli domácí další přesilovku a Bulík trefil z bezprostřední blízkosti tyč.

Bílí Tygři dali na začátku druhé části dva góly

Část početní převahy si ale Liberečtí přenesli do začátku druhé třetiny a po nádherném Bartekově pasu ji zásluhou Nedvěda využili. V aréně ještě neutichla radost ze druhého gólu a domácí se mohli radovat potřetí. Urban vybojoval na hostující obraně kotouč a pěkně našel Vampolu, který z první zamířil přesně.

Na čtyřbrankový rozdíl zvýšil dokonce ve vlastním oslabení Víšek, který spolu s Bulíkem ukázkově vyřešil situaci dva na jednoho. Poté se do úniku dostal Vampola, zakončení mu však znepříjemnil Krstevův faul. V další velké šanci se ocitl liberecký Bulíř, před odkrytou brankou ale minul. Chomutov byl v této fázi hry úplně neškodný a Melicherčíka s výjimkou šance Hrušky ve druhé třetině vůbec neohrozil.

Bílí Tygři byli při chuti i ve třetí třetině. Bartek využil zaváhání hostující obrany na útočné modré čáře a tváří v tvář Růžičkovi chladnokrevně upravil na 5:0. Na druhé straně měl ojedinělou šanci Kubinčák, Melicherčík byl ale připraven. Šestý gól domácích měl na hokejce Vampola, jeho střela však mířila pouze do tyče Růžičkovi branky. Radoval se tak až obránce Čutta, který dělovkou využil přesilovou hru.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Víšek (Bartek, Bulík), 21. Nedvěd (Bartek, Gřegořek), 22. Vampola (T. Urban), 26. Víšek (Bulík), 46. Bartek, 56. Čutta (Nedvěd). Rozhodčí: Homola, Turčan - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4646.
Liberec: Melicherčík - Čakajík, Derner, Výtisk, Gřegořek, Čutta, Vitásek, Šimek - Nedvěd, Vampola, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - Dušek. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Chomutov: Martin Růžička - Mrázek, Krstev, Tejnor, Prošek, Bartejs, Trefný, Novák - D. Hruška, Gajovský, Sikora - Bomersback, Bartečko, Šagát - Kubinčák, J. Straka, Hřebejk - od 21. navíc Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články