Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 1:2Hradec Králové podlehl Zlínu a potřetí za sebou nebodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Čech 0 : 1
45. Köhler 0 : 2
58. Rousek 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové podlehli ve 36. kole Tipsport extraligy doma Zlínu 1:2 a potřetí za sebou nebodovali. Mountfield zůstává druhý se ztrátou čtrnácti bodů na vedoucí Spartu, ale třetí Plzeň se mu přiblížila na rozdíl tří bodů. Zlín venku vyhrál počtvrté za sebou.

Foto: David Taneček, ČTK

Vladimír Škoda z Hradce Králové (vlevo) před zlínským brankářem Liborem Kašíkem.

Článek
Fotogalerie

Hradec šel do zápasu v nejhorším rozpoložení sezóny. V posledních dvou kolech se mu totiž vůbec poprvé stalo, že ztratil dvě utkání v řadě. Na minulou domácí prohru s Kometou navázal vysokou porážkou ve Vítkovicích.

Sestava týmu kouče Draisaitla navíc i nadále řídne. A odpadávají samí zkušení borci: Proti Zlínu chyběli elitní útočníci Šimánek, Kudrna, Podlešák i obránce Ptáček, rekordman v počtu startů v extralize. K nim se přidal nemocný centr Marha.

Zlín naopak poslední dva duely zvládl vítězně. Trenér Vlach poslal do hry mladého brankáře Kašíka, specialistu na Hradec. Ten vychytal vloni v play off první ligy na východě Čech postup Olomouci a perfektně chytal i v prvním utkání na podzim, byť jeho mužstvo podlehlo v Hradci 1:2.

Také tentokrát byl výborný. Zaskvěl se hned v 17. vteřině hry, kdy zlikvidoval Harantův samostatný nájezd. Šance byla důkazem domácí snahy na začátku utkání. Hradec byl lepší, Zlín chyboval v obranném pásmu, jenže Kašík byl jistý.

Hradec přesilovou hru pět na tři nevyužil

Domácí navíc nezvládli zřejmě klíčovou chvíli. Od konce 14. minuty hráli bez pěti vteřin dvouminutovou přesilovku pět na tři. Dostali se pouze k několika pokusům z velké dálky, k dorážkám je hosté nepustili. "Zkušení kluci nám chybí. Tyhle situace umějí sehrát," přiznal hradecký útočník Tomáš Rousek.

Hosté postupně vyrovnali hru a vývoj dostali ke svému oblíbenému stylu. Byli nepříjemní, důrazní, pečliví v defenzivě. Ve druhé třetině se zvýšilo napětí, porvali se například útočníci Mertl s Kubišem. Klíčový hradecký centr musel po bitce do kabiny na ošetření, Kubiš dostal k dvojnásobnému dvouminutovému trestu ještě osobní na deset minut. Při rvačce totiž shodil rukavice a Mertla zranil. "Hrál se hodně fyzický hokej," hodnotil hradecký obránce Bohumil Jank.

Žádné vyložené příležitosti se však nerodily - přesto Zlín udeřil. A byl to parádní zásah. Ve 32. minutě nahrál z rohu Holík Čechovi a ten golfovým úderem trefil přesně horní roh branky. Gólman Kantor neměl nejmenší šanci. Podobně na tom byl i v poslední části. V přesilovce ve 45. minutě zvedl Köhler puk nad jeho rameno a zvýšil náskok Zlína.

Vlachův tým dostal zápas přesně tam, kam potřeboval. Mohl se ještě více soustředit na obranu. Domácí přesto mohli snížit. Jenže Švihálek netrefil puk vyražený Kašíkem a Dejovu střelu po samostatném úniku brankář lapil. Hradec se prosadil, až když necelé tři minuty před koncem odvolal Draisaitl z brány Kantora. Mezi Kašíkovy nohy procpal puk Rousek. Mladý gólman tak přišel o první nulu v extralize, vítězství však nakonec vychytal.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 58. Rousek (Knotek, Červený) - 32. F. Čech (Holík), 45. Köhler (Balaštík, Leška). Rozhodčí: Šindler, Hrubý - Flegl, Bádal. Vyloučení: 5:7, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4126.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Jank, Frühauf, Čáp - Dej, Mertl, Škoda - Švagrovský, Knotek, Červený - Švihálek, Marek, Rousek - L. Květoň, Langhammer, Nedvídek. Trenér: Draisaitl a Kučera.
Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Holík, F. Čech - Okál, Čajánek, O. Veselý - od 27. navíc Ondráček. Trenér: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama