Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 2:1Plzeň poprvé v sezóně porazila Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Duda 1 : 0
36. Pletka 2 : 0
60. Radil 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 36. kole Tipsport extraligy Pardubice 2:1 a připsali si svoji první výhru nad Východočechy v letošní sezóně. Indiáni tak vyhráli doma podesáté za sebou a přiblížili se na třetím místě druhému Hradci Králové na rozdíl tří bodů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Pardubický brankář Július Hudáček inkasuje gól v Plzni.

Článek
Fotogalerie

Hosté přijeli na západ Čech bez dvou opor Václava Benáka a Petra Sýkory. Po opatrném úvodu si v páté minutě zpoza branky vyjel do střelecké pozice Duda a zamířil přesně mezi nohy pardubického gólmana Hudáčka. Hosté se po obdržené brance bránili plzeňskému náporu, v 10. minutě ovšem nebezpečně dorážel z bezprostřední blízkosti do Machovského pravého betonu Tybor.

Více ze hry měli domácí, a tak z pravého kruhu mířil nekrytý Kašpařík těsně nad a přesilovkovou ránu Jeřábka vyrazil Hudáček. Indiáni si díky lepšímu pohybu vybojovali vzápětí další početní výhodu, po Vlasákově šikovném uvolnění ovšem Kratěna bekhendem minul branku.

V závěru první třetiny pykal na trestné lavici hostující Kolář, jeho vyloučení ale nepotrestal tečující Pletka. Po pauze naopak zapomněla plzeňská obrana na Somíka, jeho sólo však zastavil gólman Machovský. Zlepšený výkon si Pardubice opět zkomplikovaly faulem. Při trestu Zohorny ve 28. minutě je po tvrdé střele Straky zachránila pravá tyč. Hosté kvůli nepříznivému stavu otevřeli hru, čehož uzdravený kapitán Indiánů využil k přečíslení dvou na jednoho, po jeho přihrávce ale Lev pálil z voleje ve 35. minutě jen do boční sítě.

Kolář v dobré příležitosti minul

O chvíli později se už domácí podruhé radovali. Napadající Duda vybojoval kotouč pro Vlasáka, který po naznačení střely nezištně přihrál do odkryté branky zakončujícímu Pletkovi. Hosté mohli rychle odpovědět, ale před brankou osamocený Kolář nedokázal ve 37. minutě trefit kotouč po Endálově přistrčení. Na začátku třetí třetiny udržel hostům dvoubrankové manko Hudáček, jenž dokázal vyrazit dvě střely Dudy bez přípravy a při přesilovce domácích si poradil i s bombou Mozíka.

Ve 49. minutě nedovolil skórovat ani na brankovišti osamocenému Dvořákovi, jehož našel přihrávkou od modré čáry Jeřábek. O čtyři minuty později získali hosté výhodu 37 vteřin dlouhé dvojnásobné početní výhody. Machovský však vyrazil pokus Endála, stačil se přesunout proti voleji Somíka a vleže se štěstím odolal i teči Noska. Čtyři minuty před koncem zakončil Pletka svůj samostatný únik nad, hosté už však stihli jen snížit zásluhou nahození Radila od levého mantinelu 15 vteřin před sirénou.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Duda (Vlasák), 36. Pletka (Vlasák, Duda) - 60. Radil. Rozhodčí: Wagner, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6, navíc Číp (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 6838.
Plzeň: Machovský - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, J. Jeřábek, Mozík, D. Boháč - Kratěna, Martin Straka, Lev - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Holec. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Pardubice: Hudáček - Ďaloga, Gregorc, Píša, V. Kočí, Zdráhal, Vašíček - Radil, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Somík, Endál - Tybor, Cetkovský, Semorád - Moučka, Nahodil, Číp. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

Související témata: