Hlavní obsah

Chomutov - Hradec Králové 0:2Chomutov při Beckově premiéře prohrál s Hradcem Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Knotek 0 : 1
60. Dej 0 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova podlehli ve 37. kole extraligy při premiéře nového trenéra Jaroslava Becka Hradci Králové 0:2 a nezastavili sérii proher, která se tak prodloužila na deset utkání. Mountfield naopak zabral po třech zápasech bez bodu. Vítězný gól vstřelil ve 26. minutě Tomáš Knotek, výsledek pojistil při power play Rastislav Dej. Gólman Pavel Kantor udržel popáté v sezóně čisté konto.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nový trenér hokejistů Chomutova Jaroslav Beck (v tmavé mikině) začal angažmá s Piráty porážkou.

Článek

Chomutov nastoupil i s posilou defenzívy z Třince Martinem Lojkem, na lavičku se postavil vedle Becka a dosavadního asistenta odvolaného Josefa Turka Roberta Kašeho také nově Petr Martínek. Mountfield při rozsáhlé marodce postrádal útočníky Šimánka, Marhu, Kudrnu, Květoně, Podlešáka, Tvrdíka a beka Haranta.

V úvodu se hrálo dlouho bez šancí, až v páté minutě prověřil Růžičku z mezikruží hostující Švihálek a vzápětí po individuální akci i Dej. Piráti se poté ubránili při Bartejsově trestu a Kantora pak prověřil Sikora. V 15. minutě měl šanci Krstev, ale hradecký gólman zasáhl. Při Mikušově vyloučení nezamířil přesně z dobré pozici kapitán domácích Bartečko.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji Piráti, ale ve 26. minutě se při hře čtyř proti čtyřem dostali hosté do přečíslení a po Dejově přihrávce otevřel skóre Knotek. Další možnost Mountfieldu měl Rousek. Domácí následně nevyužili přesilovku při trestu Červeného a nadále marně dobývali branku Kantora. Ten kryl Balejův pokus, neuspěl ani Bartečko.

V závěrečné části se nadále Chomutov snažil smazat ztrátu, ale Kantor byl neprůstřelný. Na druhé straně byl blízko zvýšení náskok Mertl. V polovině třetí třetiny domácí nevyužili ani 76 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem. Piráti se pak ubránili při Šagátově trestu a zatlačili soupeře. Kantor ovšem reflexivně vyrazil v největší šanci Bomersbackovu střelu. Výsledek naopak pojistil 47 sekund před koncem při power play Dej.

37. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávka: 26. Knotek (Dej), 60. Dej. Rozhodčí: Šindler, Hrubý - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3318.
Chomutov: Martin Růžička - Krstev, Pulpán, Mrázek, Prošek, Lojek, Bartejs, Šulák - Bomersback, Bartečko, Šagát - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Balej, J. Straka, Sikora - O. Kaše, Kämpf, Kubinčák. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.
Hradec Králové: Kantor - Jank, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Čáp - Dej, Mertl, Škoda - Švagrovský, Knotek, Červený - Švihálek, Marek, Rousek - Suja. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: