Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 2:4Zlín potřetí v řadě prohrál doma, v repríze finále podlehl Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kratěna 0 : 1
27. Lev 0 : 2
35. Čajánek 1 : 2
37. Holík 2 : 2
38. Pletka 2 : 3
39. Lev 2 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Plzeňští hokejisté zvítězili ve 37. kole extraligy v repríze jarního finále na ledě Zlína 4:2. Dvěma góly, k nimž navíc přidal i asistenci, se blýskl hostující útočník Jakub Lev. Úřadující mistr tak ukončil pětizápasové čekání na bodový zisk z ledu soupeře. Berani sice smazali dvougólové manko, ale přesto nenavázali na tři výhry z venkovních duelů a před svými fanoušky vyšli potřetí v řadě bodově naprázdno.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Plzeňský Ondřej Kratěna dává gól zlínskému gólmanovi Liboru Kašíkovi.

Článek

Před zápasem hráči i diváci uctili minutou ticha památku nedávno zesnulého Karla Guta. Zlín vstoupil do utkání s 11 útočníky, neboť na poslední chvíli vypadl ze sestavy kvůli nemoci Melenovský. Zlínští byli aktivnější a měli častěji puk na hokejkách, ale gólmana Machovského nepřekonali.

Na druhé straně si gólman Kašík připsal dva důležité zákroky v krátkém sledu. Poté Zlín ubránil oslabení a vzápětí nevyužil 45 sekund v pěti proti třem ani zbytek klasické početní výhody. Plzeň se ujala vedení, když po ubráněném oslabení po návratu z trestné lavice pláchl domácí obraně Kratěna a prostřelil Kašíka.

Divoká přestřelka se odehrála ve druhém dějství. Plzeň sice nevyužila dvojnásobnou přesilovku v délce 59 sekund, ale ve hře v pěti proti čtyřem už zvýšil Lev. Po polovině zápasu Berani dvěma přesilovkovými slepenými góly Čajánka a Holíka srovnali krok. Z vyrovnání se ale neradovali dlouho, neboť dva rychlé góly Pletky a Lva vrátili Plzni dvougólový náskok.

V posledním dějství Zlín sympaticky bojoval, ale přes pozornou obranu soupeře se nedokázal prosadit. Plzeň si podruhé dvougólové vedení vzít nenechala a radovala se z bodového zisku z venkovního utkání. Závěr zápasu ještě okořenila šarvátka mezi Okálem a Dudou.

37. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 2:4 (0:1, 2:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Čajánek (Valenta, Zámorský), 37. Holík (Čajánek) - 19. Kratěna (Lev, D. Boháč), 27. Lev (Kratěna, Kašpařík), 38. Pletka (Vlasák, J. Jeřábek), 39. Lev (Martin Straka). Rozhodčí: Čech, Mikula - Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:8, navíc O. Veselý 10 min., Okál (oba Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4896.
Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Holík, Čech - Okál, Čajánek, O. Veselý - od 16. navíc Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Plzeň: Machovský - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, J. Jeřábek, Mozík, D. Boháč - Kratěna, Martin Straka, Lev - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Holec. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: