Hlavní obsah

Brno - Třinec 3:4Kometa prohrála s Třincem a potřetí za sebou nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hrňa 0 : 1
12. Polák 0 : 2
12. Novotný 1 : 2
28. Adamský 1 : 3
40. Růžička 1 : 4
46. Svoboda 2 : 4
47. Zohorna 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 37. kole extraligy na domácím ledě s Třincem 3:4. Brňané už ve třetím zápase po sobě nezískali ani bod, stejně neúspěšnou sérii si připsali se shodnými soupeři Spartou, Litvínovem a Třincem i v předcházející čtvrtině soutěže. Naopak Třinec vytěžil ze tří utkání po sobě na soupeřově ledě osm bodů.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Útočník Třince Martin Adamský se raduje z gólu v duelu s Brnem.

Článek

Duel měl zajímavý podtext pro obránce Davida Noska, který zamířil v týdnu do týmu Ocelářů a hned v premiéře v novém dresu nastoupil proti svým bývalým spoluhráčům. Třinec měl oslnivý začátek. I když se Kometa připravovala na nebezpečné a rychlé protiútoky, nestačila jim čelit. Brňané se dostali pod tlak. Brankář Čiliak sice stačil několik střel pochytat, ovšem už v osmé minutě jej poprvé překonal Hrňa.

Kometa se jen s obtížemi dostávala do soupeřovy třetiny, často ztrácela puky už ve středním pásmu. Druhý gól Třince přidal o necelé čtyři minuty později Polák. Po nevydařeném úvodu využil chybu protivníka při rozehrávce Burian a z jeho přihrávky Novotný poprvé překonal brankáře Hamerlíka. Po kontaktní brance se domácí hokejisté uklidnili a postupně srovnávali krok. Ale pouze opticky, neboť v produktivitě jasně dominovali Oceláři.

Jeden z důležitých momentů zápasu přišel ve 27. minutě. V oslabení ujel nejproduktivnější hráč Komety Vojtěch Němec, kterého hákoval obránce Roth. Následné trestné střílení brněnský útočník neproměnil a naopak z přesilovky přidal třetí branku Adamský, který těsně před brankářem Čiliakem změnil směr kotouče. Bojovně naladění Brňané se sice ještě ubránili 34 sekund dlouhé přesilovce soupeře pět na tři, ovšem 15 sekund před druhou přestávkou střelu obránce Galvase před brankou tečoval Martin Růžička a zajistil hostům teoretický klid do závěrečné třetiny.

Jenže o něj je připravila Kometa v rozmezí pouhých 47 sekund. Nejprve ve 46. minutě využil přesilovku Tomáš Svoboda a vzápětí překonal brankáře Hamerlíka přesnou střelou přes obránce Hynek Zohorna. Třinec zcela vypadl ze své role, navzdory dalším vyloženým šancím už se ovšem Kometa střelecky neprosadila a vyrovnání nepřišlo ani v závěrečné power play.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Š. Novotný (Burian), 46. T. Svoboda (Kempný), 47. H. Zohorna (Burian, Jan Hanzlík) - 8. Hrňa (Matuš, Rufer), 12. Polák (Bonk), 28. Adamský (Hrabal, Polanský), 40. Martin Růžička (Galvas, Polanský). Rozhodčí: Husička, Bernard - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Dujsík, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dlapa - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, Jan Káňa II - Jenyš, Š. Novotný, Burian - Dočekal, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Třinec: Hamerlík - Roth, Galvas, Hrabal, Linhart, D. Nosek, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Peterek, Rákos - Hrňa, Matuš, Rufer. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice