Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 2:0Kladno po devíti zápasech zabralo naplno, porazilo Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Tenkrát 1 : 0
54. Eberle 2 : 0
Záznam online reportáže

Kladno
Aktualizováno

Hokejisté Kladna porazili ve 37. kole extraligy Litvínov 2:0. Rytíři naplno zabodovali poprvé po devíti zápasech, v nichž nastřádali pouze čtyři body. Góly vítězů zaznamenali útočníci Petr Tenkrát a Jan Eberle, svou druhou nulu v probíhajícím ročníku vychytal díky 31 zákrokům Jan Chábera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Kladna oslavují gól.

Článek

Vzkřísit jiskru naděje a přiblížit se alespoň ke 12. příčce. To bylo velké přání Středočechů před zápasem s tradičním extraligovým sokem z Litvínova. Obě mužstva představila nové tváře. Kladenský dres poprvé oblékl forvard Marek Zagrapan z Třince, v týmu hostů se mezi tyčemi objevil při extraligové premiéře dvacetiletý gólman Lukáš Horák.

Oba protihráči byli na ledě vidět. Zagrapan se snažil oživit kladenskou ofenzívu, Horák ve své extraligové premiéře zase vůbec nejevil známky nervozity a počínal si rovněž velice úspěšně.

Úvodní část hry nabídla snahu domácích často střílet, ovšem střely mířily buď vedle nebo je stačila defenzíva hostů včetně gólmana zpacifikovat. Podobný projev nabídla i druhá část hry. Severočeši však postupem doby přece jen začali hrát aktivněji, v polovině zápasu mohli jít dokonce do vedení, ovšem pokus Písaříka skončil na tyči Cháberovy branky.

Do vedení pak šli při rozhodujícím okamžiku utkání svěřenci trenéra Čelanského. Hrdinou večera se stal Kuchler, jenž se protáhl kolem litvínovských beků až před debutujícího Horáka a následně zadovkou ideálně našel Tenkráta, jenž se nemohl netrefit do prázdné branky a připsal si tak 11. gólový zápas sezóny.

Třetí dvacetiminutovka Kladnu v posledních zápasech nevycházela a chvílemi to vypadalo, že tomu bude stejně i dnes. Ručinský a spol. získávali optickou převahu, dostávali se častěji před domácí branku, ale kladenská defenzíva ukazuje v posledních zápasech rapidní zlepšení.

Definitivní tečka přišla v 54. minutě, kdy Černošek vystřelil od modré čáry a Eberle pohotově tečoval puk do protipohybu brankáře. Sedmé vítězství domácí sice těšilo, ale protože i dvanácté Karlovy Vary zvítězily, na desetibodovém odstupu mezi oběma týmy se nic nezměnilo.

37. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Tenkrát (Kuchler), 54. Eberle (Doudera, Černošek). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3081.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, Černošek, Doudera, P. Hořava, Jankovič - Bílek, Dragoun, M. Hořava ml. - Tenkrát, Zagrapan, Kuchler - Eberle, Lukáč, Bajaruns - Machač, Havlíček, Strnad. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Litvínov: Horák - Pavlík, Zeman, Stříteský, Šlégr, Posmyk, Kousalík - Martynek, Ručinský, Trávníček - Jánský, J. Černý, Lukeš - Rapáč, Piroš, Gerhát - Písařík, Jurčík, Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín