Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 0:2Slavia ukončila karlovarskou minisérii výher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Stránský 0 : 1
47. Růžička 0 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Slavie vyhráli vé 38. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:0 a ukončili tak sérii tří výher Západočechů. Na úspěchu Pražanů se šestým čistým kontem v sezóně podílel brankář Dominik Furch, Slavia tak uspěla po předešlých dvou porážkách.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Slávistický brankář Dominik Furch udržel v Karlových Varech čisté konto

Článek

Furch se vrátil do branky po jednozápasové přestávce a hned na začátku sledoval aktivitu svých spoluhráčů. Větší příležitosti si však vytvořil pouze Bednář, který nejprve ve 4. minutě nepřekonal bekhendovou střelou z bezprostřední blízkosti připraveného Závorku a o několik minut později nasměroval střelu pouze mimo tyče karlovarské branky. Západočeši kontrovali šancí Radima Hrušky a střelou Dlouhého, který po nezištné přihrávce Vachovce minul odkrytou slávistickou branku.

Do vedení šli Pražané ve 24. minutě, střelu Jelínka ještě gólman domácích dokázal špičkou betonu vykopnout, ale na následující dorážku Stránského již byl krátký. Navýšit skóre na dvoubrankový rozdíl mohl ve 31. minutě Skokan, jeho střelecký pokus ale Závorka zázračně vyrazil. Přestože hosté i nadále lépe bruslili a byli aktivnější, mohla Energie vyrovnat ve 37. minutě. Kytnár ujel hostujícím obráncům, jeho samostatný nájezd ale skončil jen střelou do Furchových betonů.

I v závěrečném dějství Pražané obětavě a urputně bránili těsný náskok a vyráželi do nebezpečných protiútoků, v jednom z nich trefil Krenželok jen Závorkovu lapačku. Spolehlivě chytající domácí gólman si vybral jedinou slabší chvilku, která však skončila brankou. Ve 47. minutě nahodil Růžička puk od červené čáry, který k překvapení všech zaplul do pravého horního rohu domácí branky. Dvoubrankový náskok si hosté již s přehledem pohlídali.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Stránský (P. Jelínek), 47. V. Růžička ml. (Skokan, Furch). Rozhodčí: Turčan, T. Horák - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4787.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Kubka, J. Drtina, Šmach, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, Dlouhý - M. Látal, R. Hruška, Kytnár - Tomeček, Koblasa, Micka. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich, Knot - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, P. Jelínek, Tomica - T. Doležal, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama