Hlavní obsah

Sparta - Zlín 2:1Sparta po další výhře vede extraligu už o 17 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kumstát 1 : 0
12. Přibyl 2 : 0
41. Veselý 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté pražské Sparty zvítězili v 38. kole extraligy nad Zlínem 2:1 a vedou nejvyšší soutěž už o 17 bodů. O branky vítězů se postarali v první třetině Petr Kumstát a Daniel Přibyl, za hosty snížil na začátku třetí třetiny Ondřej Veselý. Zlín venku neuspěl poprvé po čtyřech výhrách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský útočník Petr Čajánek (vpředu) a Petr Ton ze Sparty v utkání Tipsport extraligy.

Článek

Sparta poprvé udeřila už v 70. vteřině utkání, když Buchtele uvolnil Kumstáta, který zblízka prostřelil Kašíka. Vzápětí při Matějíčkově vyloučení pálil Rolinek, ale zlínský gólman zasáhl lapačkou. Pöpperle střelecké pokusy hostů kryl a do první velké šance se dostal až ve 12. minutě Köhler, sparťanský brankář jeho únik také zlikvidoval.

Domácí udeřili znovu hned z protiútoku. Kašík vyrazil Klimkovu střelu jen před sebe a Přibyl jej snadno přehodil. Ve 14. minutě ujel znovu Köhler, ale Pöpperle jeho zakončení vytěsnil. Na druhé straně byl blízko gólu Rolinek, ale hosté kotouč odpálili před brankovou čárou.

Další šanci měl ještě v závěru úvodní části Ivan Rachůnek. V druhé dějství se Sparta ubránila při jeho trestu a následně zahrozil Klimek. Ve 26. minutě propadl Pöpperlemu puk pod lapačkou, ale Fořt se k dorážce nedostal. Pražané měli šance při Kubišově trestu, ale Kumstát ztroskotal na Kašíkovi a Simon minul. Stav se neměnil při vyloučení Přibyla ani při trestu zlínského Valenty.

Hned po 12 vteřinách třetí třetiny hosté snížili po chybě Krejčíka, který přihrál přímo na hůl Veselého a ten pohotově překonal Pöpperleho. Při vyloučení Zámorského mohl vrátit Spartě dvoubrankový náskok Klimek, ale Kašíka nepřekonal. Zlín převzal iniciativu, ale vyrovnání se nedočkal. V závěru se nejdříve ubránili hosté při Holíkově trestu, ale pak v posledních 76 vteřinách nevyužili přesilovku po špatném střídání Sparty umocněnou o power play.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - PSG Zlín 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Kumstát (Buchtele), 12. Přibyl (Klimek, I. Rachůnek) - 41. O. Veselý. Rozhodčí: Polák, Pavlovič - Frodl, Charvát. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 5327.
Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Sičák, Švrček, Kubát, Philipp, Polášek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček - Okál, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Holík, F. Čech - Ondráček, Fořt, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: