Hlavní obsah

Liberec - Třinec 2:6Třinec vyhrál v Liberci, trefil se dvakrát v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rufer 0 : 1
10. Růžička 0 : 2
24. Nedvěd 1 : 2
27. Nedvěd 2 : 2
38. Roth 2 : 3
40. Rákos 2 : 4
40. Růžička 2 : 5
55. Polanský 2 : 6
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce prohráli ve 40. kole extraligy s Třincem 2:6 a poprvé v této sezóně ztratili s Oceláři body. Bílí Tygři zápas ztratili na konci druhé části, kdy inkasovali během 105 vteřin tři branky. Daniel Rákos i Martin Růžička se přitom trefili při vlastním oslabení. Severočeši doma neuspěli poprvé po šesti vítězstvích.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Tomáš Urban (uprostřed) uniká třineckým Květoňovi (vlevo) s Peterkem.

Článek

Liberečtí, v jejichž sestavě se po dvouzápasové pauze vynucené zraněním opět objevil kapitán Nedvěd, měli lepší vstup do utkání a Bulíř dvakrát nebezpečně pálil. Vzápětí si Severočeši zahráli první přesilovou hru, ale Hrubce v třinecké brance vůbec neohrozili.

Hosté zahrozil hostující Peterek, jehož střelu ale pokryl Schwarz. V šesté minutě však už nestačil na Ruferovu dorážku z hranice brankoviště a Třinec šel do vedení. V polovině třetiny byl vyloučen domácí Vitásek, kterého o chvíli později následoval Čutta. A Třinečtí dlouhou výhodu pěti proti třem dokázali přetavit v druhou branku, kdy se ostrou ranou trefil Martin Růžička.

V úvodu druhé třetiny měli početní výhodu pěti proti třem pro změnu domácí, když na trestnou lavici postupně usedli Trončinský a po něm i Martin Růžička. Liberecký kapitán Nedvěd ve 24. minutě vrátil svůj tým do hry tvrdou střelou z mezikruží. A o tři minuty později Vampola vyhrál vhazování v útočném pásmu a Nedvěd podruhé mířil přesně.

Domácí byli po vyrovnání na koni, ale nevyužili toho. Vlastní nedisciplinovaností naopak nabídli Třinci dvě dvojnásobné přesilovky. V té první se ještě ubránili, ale závěr třetiny byl pro Bílé Tygry jako ve zlém snu. Nejprve Roth využil početní výhodu a strhl vedení na třineckou stranu. A v poslední minutě zaúřadovala dvojice ve vlastním oslabení Rákos a Martin Růžička, kteří dvěma góly v rozmezí 13 vteřin zvýšili při trestu Trončinského na 5:2.

To se podepsalo na výkonu domácích ve třetím dějství. Nepomohly ani přesilovky, které měli k dispozici. Naději pro domácí mohl vykřesat ve 45. minutě Bartek, ale po úniku minul branku. Na druhé straně se do šance řítil Rákos, ale obránce Čakajík dobře zasáhl.

Tempo hry znatelně pokleslo a zápas se prakticky jen dohrával. Zdecimovaným domácím pak v 55. minutě zasadil ještě jeden úder Polanský. O korekci stavu se v dobré šanci ještě pokoušel Hunkes, ale Hrubec ho efektně vychytal.

40. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 2:6 (0:2, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Nedvěd (Gřegořek), 27. Nedvěd (Vampola) - 6. Rufer (D. Květoň, Peterek), 10. Martin Růžička (Roth, Trončinský), 38. Roth (D. Nosek), 40. Rákos (Martin Růžička), 40. Martin Růžička (Rákos), 55. Polanský (Polák). Rozhodčí: Horák, Pešina - Bádal, Lučan. Rozhodčí: Pešina, Horák - Bádal, Lučan. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 5598.
Liberec: Schwarz - Čutta, Gřegořek, Voráček, Výtisk, Hunkes, Čakajík, Vitásek - Nedvěd, Vampola, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - Jass, Filippi, Zacha. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Krejčí, Kania - Martin Růžička, Polanský, Polák - Orsava, Bonk, Rákos - D. Květoň, Peterek, Rufer - Hrňa, Matuš, Foltýn. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Reklama

Související témata: