Hlavní obsah

Paes, Štěpánek - Llodra, Mahut 2:6, 6:7Štěpánek s Paesem si na Australian Open semifinále nezahrají

Melbourne
Aktualizováno

Český tenista Radek Štěpánek si na grandslamovém Australian Open semifinále čtyřhry letos nezahraje. S Indem Leandrem Paesem podlehli francouzskému páru Michael Llodra, Nicolas Mahut 2:6, 6:7.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek.

Článek

Štěpánek s Paesem, kteří v Melbourne triumfovali v roce 2012, ztratili v prvním setu hned dvakrát servis a první bod si připsali až za stavu 0:4. Francouzi proměnili hned první setbol, sadu zakončili čistou hrou.

Druhý set byl mnohem vyrovnanější. Všichni aktéři na kurtu si dokázali udržet podání, byť Francouzi měli v pátém gamu za stavu 2:2 dva brejkboly.

Napínavou sadu nakonec musel rozřešit až tie break, který ovládli Llodra s Mahutem poměrem 7:4 a za hodinu a třiadvacet minut se tak radovali z postupu do semifinále.

Do finále čtyřhry se neprobojovala Květa Peschkeová. S Katarinou Srebotnikovou nestačily na Italky Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou. Česko-slovinský pár prohrál ve dvou setech 1:6, 4:6. Erraniová s Vinciovou se o titul střetnou s Ruskami Makarovovou a Vesninovou, které loni v Melbourne porazily.

Výsledky českých tenistů na turnaji Australian Open (dotace 33 miliónů australských dolarů):
Muži:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Llodra, Mahut (13-Fr.) - Paes, Štěpánek (5-Ind./ČR) 6:2, 7:6 (4)
Kubot, Lindstedt (14-Pol./Švéd.) - Mirnyj, Južnyj (Běl./Rus.) 6:4, 5:7, 6:2
Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) 6:1, 6:4
Ostatní výsledky zde.
Čtvrteční program najdete zde.

Reklama

Související témata: