Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 5:3Plzeň si proti Liberci připsala již dvanáctou domácí výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vlasák 1 : 0
10. Kratěna 2 : 0
19. Bartek 2 : 1
22. Pletka (trestné střílení) 3 : 1
32. Filippi 3 : 2
32. Duda 4 : 2
47. Vampola 4 : 3
59. Pletka 5 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 41. extraligovém kole Liberec 5:3 a natáhli sérii svých domácích výher na dvanáct utkání. Indiáni si po celý zápas udržovali vedení především díky třem využitým přesilovým hrám a produktivnímu forvardovi Václavu Pletkovi, který dvěma přesnými trefami vstoupil do Klubu hokejových střelců.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu, vpravo je útočník Radek Duda.

Článek

Domácí se od začátku tlačili směrem dopředu. Ve čtvrté minutě ovšem hosté unikli do přečíslení dva na jednoho, které zakončil Nedvěd pouze střelou do gólmana Mensatora. Poté už byl během libereckého oslabení v permanenci jeho protějšek Melicherčík, jehož po Dudově příhře zpoza branky protáhl pokusem z bezprostřední blízkosti Pletka. V šesté minutě přisedl k Urbanovi na trestnou lavici Víšek a Indiánům zajistil ve dvojnásobné početní výhodě vedení po ideální přihrávce Straky Vlasák.

Navíc o čtyři minuty později potrestal vyloučení Nedvěda tvrdou střelou z levého kruhu Kratěna a zajistil Západočechům dvoubrankový náskok. Bílí Tygři se vzpamatovali až v závěru první třetiny, kdy při přesilové hře snížil opakovanou dorážkou na 2:1 Bartek.

Krátce po pauze fauloval Voráček unikajícího Pletku a ten z následného trestného střílení bekhendovým pokusem mezi betony zvýšil na 3:1. Hosté ale pokračovali ve zlepšeném výkonu a ve 24. minutě po šikovném sklepnutí Nedvěda od pravého mantinelu ztroskotal osamocený Bulíř až na Mensatorovi.

Akce se během rušné prostřední části přelévaly na obě strany. Více práce měl Melicherčík, jehož v dobrých pozicích nepřekonali Lev a za chvíli také Dvořák. Svoji šanci neproměnil v polovině utkání ani Nedvěd a ve 32. minutě po krásné přihrávce Jeřábka od levého hrazení skóroval pohodlně Duda. Deset vteřin na to se však protáhl až před branku Filippi a švihem k pravé tyči snížil na 3:2. Za chvíli po zaváhání Jeřábka napálil Bartek pouze boční konstrukci.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili díky přesilovce aktivněji domácí, ale postupně převzali iniciativu Severočeši. Valský ještě svůj průnik nestačil zakončit, ve 47. se už po šikovném přikopnutí Bulíře prosadil explzeňský Vampola. Navíc vzápětí mohl vyrovnat Vlach, jehož nahození odpálil z brankové čáry Kratěna.

V 51. minutě trefil po chybné liberecké rozehrávce Kašpařík z mezikruží horní tyč. Hostům vzápětí závěrečný nápor pokazil nesportovním chováním Vampola. Při jeho pětiminutovém trestu Liberec zkusil power play, kterou ukončil svoji 250. brankou v nejvyšší soutěži a reprezentaci Pletka.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Vlasák (Martin Straka, Duda), 10. Kratěna (Mozík, Martin Straka), 22. Pletka z tr. střílení, 32. Duda (J. Jeřábek, Pletka), 59. Pletka (Duda, J. Jeřábek) - 19. Bartek (Vampola), 32. Filippi (Bartek, Vitásek), 47. Vampola (Bulíř, Gřegořek). Rozhodčí: Hribik, Homola - Frodl, Charvát. Vyloučení: 5:7, navíc Vampola (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 5351.
Plzeň: Mensator - J. Jeřábek, Boháč, Slovák, Moravčík, Mozík, Frolo - Kratěna, Lev, Martin Straka - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Pitule. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Gřegořek, Vitásek, Výtisk, Čutta, Čakajík, Voráček - Bulíř, Nedvěd, Vampola - Bartek, Filippi, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - Jass, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín