Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 4:2Plzeň si doma proti Litvínovu připsala čtrnáctou výhru za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hanzl 0 : 1
17. Kašpařík 1 : 1
27. Mozík 2 : 1
30. Duda 3 : 1
35. Jánský 3 : 2
41. Straka 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 44. kole extraligy Litvínov 4:2 a vyhráli již čtrnácté domácí utkání za sebou. Souboj se Severočechy rozhodli Indiáni ve svůj prospěch díky třem využitým přesilovým hrám. Brankou a třemi asistencemi se v modrobílém dresu blýskl útočník Radek Duda.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zleva Michal Dvořák z Plzně a litvínovský brankář Pavel Francouz.

Článek

Lépe přitom vstoupili do utkání hosté, na brankovišti osamocený Hanzl ale bekhendovou dorážkou Šlegrovy střely minul. Ve třetí minutě ovšem krátce za sebou putovali na trestnou lavici dva domácí hráči a dvojnásobnou početní výhodu záhy zužitkoval právě Hanzl, který po ideální přihrávce Hübla zakončoval do odkryté branky.

Indiány rychle inkasovaný gól viditelně zaskočil a bez dvou zraněných útočníků Pletky s Kratěnou se dostávali do tempa pozvolna.

Litvínov vycházel ze zajištěné obrany a plzeňského odchovance Francouze v brance domácí pořádně zaměstnali až během přesilové hry v 15. minutě. Vyrovnání se Západočeši dočkali až po jejím skončení, kdy po kombinaci Vlasáka s Dudou snadno skóroval Kašpařík.

Krátce po první přestávce zahrozili z přesilovky hosté, Pavlík ale tvrdě vypálil jen do tyče a Hanzl nestačil před odkrytou brankou usměrnit Šlegrovu nabídku.

Mozík využil přesilovku 5 na 3

Poté si ale hosté slibný nástup do druhé třetiny pokazili sérií nedovolených zákroků a ve 27. minutě upravil při přesilovce pět na tři Mozík ranou bez přípravy od modré čáry na 2:1. O tři minuty později navíc během další početní výhody přidal třetí gól po chytré přihrávce Vlasáka Duda.

Hosté ale ve 35. minutě dokázali z nenápadné akce snížit, když se rozjetý Jánský trefil z levého kruhu nad lapačku gólmana Machovského. Vzápětí mohl po zaváhání plzeňské obrany vyrovnat Hanzl, z mezikruží ale střílel vedle.

V závěru prostřední části vyslal Vlasák do sóla Sýkoru, ten si sice položil Francouze, ale v gólové pozici přestřelil. Navíc za chvíli díky dvěma faulům získala Plzeň dvojnásobnou početní výhodu. Vlasáka ještě skvěle vychytal Francouz, osmnáct vteřin po přestávce ale dorážkou Mozíkovy střely zvýšil Straka vedení domácích na 4:2.

Ve 43. minutě ztroskotal na Machovském Lukeš. Tím zahájil litvínovský nápor, který vyústil ve čtyři přesilovky za sebou. Šlégr ale ve 47. minutě trefil jen tyč a Trávníčkova teč mířila o šest minut později těsně vedle. O možnost odvolat brankáře připravil hosty v závěru dvěma vyloučeními Hübl.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Kašpařík (Duda, Vlasák), 27. Mozík (Duda, Martin Straka), 30. Duda (Vlasák, J. Jeřábek), 41. Martin Straka (Mozík, Duda) - 4. Hanzl (Hübl, Ručinský), 35. Jánský (Lukeš, Hübl). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Flegl, Štofa. Vyloučení: 10:10. Využití: 3:1. Diváci: 5397.
Plzeň: Machovský - Slovák, Moravčík, J. Jeřábek, D. Boháč, Mozík, Frolo - Duda, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Lev, Martin Straka - M. Dvořák, Pitule, Holec - Kašpařík, Schleiss. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Litvínov: Francouz - Posmyk, Gula, Pavlík, Šlégr, Stříteský, Kousalík - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - J. Černý, Piroš, Trávníček - Jurčík, Skuhravý, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: