Hlavní obsah

Hradec Králové - Kladno 4:0Kantor má šestou nulu, Hradec jasně přehrál Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Šimánek 1 : 0
11. Rousek 2 : 0
31. Švihálek 3 : 0
52. Kudrna 4 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové ve 44. kole extraligy bez větších problémů porazili Kladno 4:0 a udrželi se na druhém místě tabulky. Šestou nulou v sezóně se na tom podílel brankář Pavel Kantor. Mountfield tak porazil Rytíře i počtvrté v ročníku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kladenský Ondřej Havlíček střílí na brankáře Hradce Králové Pavla Kantora.

Článek

Oba soupeře před zápasem dělilo pětatřicet bodů a na ledě to bylo znát prakticky od první minuty. Domácí si šli pro tři body, hosté jim ani příliš situaci nekomplikovali.

První jasnou příležitost ještě Východočeši neproměnili, Knotek totiž Cháberu nepřelstil, ale v 8. minutě již tradičně zafungovala největší zbraň domácích. První útok proměnil přesilovku, perfektní kombinaci celé formace zakončil z jednoduché pozice kapitán Šimánek.

Hradec tak znovu demonstroval sílu, úspěšnost v početní výhodě má nejvyšší v celé extralize. Pro Šimánka to byl navíc další vítězný gól. V sezoně jich má na kontě už jedenáct a nadále navyšuje vlastní rekord české nejvyšší soutěže.

První útok tak splnil své zadání a o tři minuty později se k němu přidala čtvrtá řada. Rousek se hbitě protáhl mezi obránci a překonal Cháberu podruhé. Východočeši byli v té době jasně lepší, Kladno mělo jen jednu šanci ve vlastním oslabení, jenže Šilhavý netrefil branku. Hosté se vymanili z tlaku až na konci třetiny - a poměrně slušně hráli i v té druhé.

Kladno tedy aspoň opticky srovnalo hru, jenže příliš nebezpečné nebylo. V prostřední části mělo opět jen jednu příležitost. V přesilovce se dostal k dorážce Kuchler, jenže brankář Kantor ucpal prostor u levé tyče betonem. Zato na druhé straně znovu skóroval čtvrtý útok. Ve 31. minutě vyjel zpoza brány Švihálek a protlačil puk do sítě.

"Byla to satisfakce za vyražený zub a krvavý šrám, který jsem utrpěl," usmíval se Michal Švihálek, který si připsal druhý gól v sezóně. "Vedli jsme o tři góly, ale v žádném případě jsme nesměli polevit. Kladno přece v minulém kole prohrávalo o tři góly a nakonec vyhrálo po nájezdech," upozornil útočník.

Polevení se nekonalo, v poslední části domácí dotvořili jasné vítězství. V 52. minutě jim k tomu pomohly zákonitosti starých mantinelů. Puk se nečekaně odrazil po Mertlově ráně od sloupku mezi jednotlivými tvrzenými skly zpátky ke střelci, hosté to nečekali a Kudrna po Mertlově přihrávce skóroval naprosto neobtěžován. Pak už se domácí zaměřili především na to, aby Kantorovi pomohli k vychytané nule, což se jim podařilo.

44. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Rytíři Kladno 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Šimánek (Mertl, Kudrna), 11. Rousek (Červený), 31. Švihálek (Červený), 52. Kudrna (Mertl). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4617.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, L. Květoň - Pospíšil, Tvrdík, Knotek - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, Jankovič, Doudera, Majeský, Černošek, Gutwald - Tenkrát, Patera, Kuchler - Bajaruns, Dragoun, Zagrapan - Rudovský, Dalecký, Eberle - Šilhavý, Havlíček, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Reklama

Související témata: