Hlavní obsah

Liberec - Brno 0:3Liberec prohrál s Brnem a nevyužil šanci dostat se do desítky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Hruška 0 : 1
34. Kempný 0 : 2
60. J. Svoboda 0 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce podlehli ve 44. kole extraligy na svém ledě Kometě Brno 0:3, připsali si třetí porážku za sebou a nevyužili šanci posunout se do elitní desítky tabulky. Naopak Brno vyhrálo pátý ze sedmi zápasů venku a upevnilo si páté místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Brna se radují s brankářem Markem Čiliakem, který v Liberci vychytal nulu.

Článek

Vítěznou branku zaznamenal v úvodu druhé třetiny Jan Hruška, Marek Čiliak si připsal páté čisté konto v sezoně. Domácím k výhře a přiblížení se postupu do předkola play off nepomohl ani skvělý výkon brankářské posily Jána Lašáka.

Brno vstoupili do zápasu aktivněji a Lašák musel být hned od úvodní minuty ve střehu. První gólovou šanci měl však domácí Bulíř, také Čiliak byl ale připraven. Poté Výtisk fauloval vysokou holí a Kometa dostala možnost čtyřminutové přesilové hry. Proti tvrdým střelám Kempného a Kováčika se ale vyznamenal Lašák.

Poslat Bílé Tygry do vedení tak mohl opět Bulíř, který ale nedokázal zasunout kotouč do polokryté branky. V 17. minutě se liberecký Bartek snažil odstavit obránce Hanzlíka, zasáhl ho však nešťastně do obličeje a s trestem ve hře putoval předčasně do kabin. Severočeši ale díky velké obětavosti se ale díky velké obětavosti v dlouhém oslabení ubránili.

Brno předvedlo bleskový nástup do druhé třetiny. Hruška si nikým neatakován vybruslil až před Lašáka a střelou mezi betony otevřel skóre utkání. I nadále byli Moravané daleko aktivnější a zmatky v liberecké defenzivě musel hasit až spolehlivý Lašák.

V polovině utkání domácí obrana špatně střídala a hosté najížděli dva sami na branku. Slovenský gólman se však proti Novotného zakončení blýsknul parádním zákrokem. Ve 34. minutě se ale ve vlastním oslabení prosadil obránce Kempný, který měl dostatek času na dorážku vlastní střely a poslal hosty do dvoubrankového trháku.

Na začátku třetí třetiny měli Liberečtí půlminutovou výhodu pět na tři, faulem Bulíka se ale sami připravili o možnost vstřelit kontaktní gól. Poté ale Vampola dobře nabíjel Nedvědovi, jeho střelu bez přípravy však ukryl brněnský brankář ve své lapačce.

S postupem času domácí stupňovali svůj tlak, hosty však držel ve hře výborný Čiliak. Tři minuty před koncem domácí kouč Hynek odvolal brankáře a Liberec zkusil power play. Ani ta jim kýženou branku nepřinesla, naopak gólem do odkryté branky pečetil výhru hostů Jakub Svoboda.

44. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. J. Hruška (Jan Hanzlík), 34. Kempný (Čermák), 60. Jakub Svoboda (Čermák). Rozhodčí: Hodek, Minář - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 6:8, navíc Bartek (Liberec) 5 min. a do konce utkání, V. Němec (Brno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5354.
Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Výtisk, Gřegořek, Čutta, Čakajík, Voráček - Vampola, P. Nedvěd, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Urban, Filippi, J. Vlach - Valský, K. Jass, Mikyska. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Brno: Čiliak - Kováčik, Kempný, Miller, Jan Hanzlík, Kuboš, Dlapa - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Jakub Svoboda - Š. Novotný, Koreis, Burian - Vondráček, Čermák, Polodna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata: