Hlavní obsah

Chomutov - Třinec 3:4Chomutov vyrovnal černou sérii, prohrál posedmnácté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Šagát 1 : 0
5. Kubinčák 2 : 0
17. Polák 2 : 1
46. Straka 3 : 1
51. Květoň 3 : 2
52. Nosek 3 : 3
56. Polanský 3 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova prohráli ve 44. kole extraligy s Třincem 3:4 a připsali si sedmnáctý nezdar za sebou. Piráti tak vyrovnali rekord Vsetína, jenž od konce listopadu 2006 do druhé poloviny ledna 2007 prohrál taky 17 zápasů za sebou. Chomutov přitom ještě v 50. minutě vedl 3:1, poté ale třikrát inkasoval. Třinec z posledních jedenácti zápasů devět vyhrál.

Foto: Petr Horník, Právo

Chomutovští hokejisté - ilustrační foto.

Článek

Chomutov měl výborný vstup do utkání, když po necelých šesti minutách vedl již 2:0. Ve třetí minutě využil přesilovou hru Šagát, kterému ideálně přihrál Kubinčák. Bývalý hráč Litvínova poté sám o dvě minuty později přidal druhý gól.

Hned za necelou minutu mohl Třinec ale snížit, když z rychlého protiútoku nastřelil hostující útočník tyč a Polák odražený kotouč nenasměroval do prázdné branky. Šance ale měli i domácí, Šagát ani David Hruška však proti Hamerníkovi neuspěli. Třinec snížil v přesilové hře tři minuty před koncem první třetiny. Kostúra překonal Vojtěch Polák, kterého našel krásně zpoza branky Orsava.

Ve druhé třetině se začala hra přiostřovat, na co doplatili hráči z obou mužstev vyloučeními. Dlouho se tak hrálo v nerovnovážném stavu hráčů na ledě. Mírnou převahu získal Třinec, ale kromě náhodné tyčky si výraznou příležitost nevypracoval.

První velkou příležitost měl v polovině prostřední části hry domácí Josef Straka, který si našel výhodnou pozici. Po naznačení střely si položil i Hamerlíka, ale branku hostů netrefil. Třinec měl velkou příležitost při přesilové hře v 33. minutě, když střela Trončinského od modré čáry trefila Polanského na hraně brankoviště do nohy a odrazila se do tyče domácí branky.

Nejvíce vzrušení přinesl až samotný závěr třetiny. Nejdříve po polostřele, polopřihrávce Baleje poskakoval puk před brankovou čárou Hamerlíka a vzápětí ve vzniklém zmatku se puk od Bombersbacka odrazil těsně vedle branky.

Do třetí části vstoupili Oceláři hodně aktivně a ostřelovali Kostúra ze všech možných pozic. Gólově se ale prosadil na začátku 46. minuty Chomutov. Kubinčák vyslal do samostatného úniku Josefa Straku, který z bekhendu nedal Hamerlíkovi šanci.

Třinec vrátil do utkání v 51. minutě David Květoň, který obešel obránce Chomutova, na dlouhou hůl si položil Kostúra a jistě skóroval. O 78 sekund později bylo již vyrovnáno. Peterek vyhrál buly v útočném pásmu, uvolnil najetého Noska, který sám před Kostúrem nezaváhal. Obrat dokonal za další tři minuty Polanský, který si najel z rohu sám před Kostúra a vedle jeho betonu zasunul puk do branky.

Necelé čtyři minuty před koncem dostali velkou šanci domácí, když byl Trončinský vyloučen na 5 minut a do konce utkání za napadení. Výraznou šanci si Chomutov ale nevypracoval, k vyrovnání mu nepomohlo mu ani odvolání brankáře a power play.

44. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 3:4 (2:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 3. Šagát (Kubinčák, Kostúr), 5. Kubinčák (J. Straka), 46. J. Straka (Kubinčák, Šagát) - 17. V. Polák (Orsava, Bonk), 51. D. Květoň (V. Polák), 52. D. Nosek (Peterek), 56. Polanský (Adamský, Martin Růžička). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jindra, Skopal. Vyloučení: 5:4, navíc Krstev (Chomutov) 10 min, Trončinský (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3390.
Chomutov: Kostúr - Havel, Krstev, Lojek, M. Jass, Trefný, J. Stehlík, Tejnor - Balej, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Sikora, Hřebejk - Šagát, J. Straka, Kubinčák - O. Kaše, Kämpf, Hromas. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.
Třinec: Hamerlík - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Krejčí, Zíb - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Rákos - Matuš, Hrňa. Trenéři: Kalous, Varaďa a Marek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín