Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 4:2Pardubice zdolaly šesté Vítkovice a ztrácejí na ně jen čtyři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Burger 0 : 1
12. Benák 1 : 1
28. Nosek 2 : 1
37. Somík 3 : 1
43. Roman 3 : 2
43. P. Sýkora 4 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 45. kole extraligy nad Vítkovicemi 4:2 a po třetím vítězství z posledních čtyř utkání se přiblížili šestým Ostravanům na rozdíl čtyř bodů. Vítkovice se musely obejít bez trenéra Petera Oremuse, který už si plní povinnosti u slovenské reprezentace, a tým vede asistent Roman Šimíček. Hosté si připsali teprve druhou prohru z posledních deseti utkání.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu proti Vítkovicím.

Článek

Pardubice vstoupily do zápasu s ofenzivní chutí a už ve druhé minutě mohl po akci Koláře otevřít skóre Pjanov. V následné přesilové hře měl dvě dobré střelecké možnosti Nosek. Až poté se ozvali i hosté a hned mohl Szturc vstřelit první branku, avšak Hudáček vystihl jeho blafák. V další šanci sice minul Svačina, ale krátce poté už Burger při přesilové hře mířil přesně.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Domácí odpověděli zvýšenou aktivitou a skóre dorovnali taktéž v početní výhodě. Benák dostal přihrávku mezi kruhy a trefil se přesně do šibenice. Od té chvíle Pardubice na ledě dominovaly a soupeře tlačily do hluboké obrany. Svou další možnost nezužitkoval Nosek, který schovaný na zadní tyči neprostřelil Šindeláře.

Vítkovice se připomněly na začátku druhé třetiny šancí Valčáka, ale pak už počítali příležitosti pouze domácí. Při dvou velkých závarech před svou brankou si ještě Šindelář poradil, poté ale nedosáhl na perfektně provedený nájezd Noska. I nadále se hrálo hlavně v útočném pásmu Pardubic. Pjanov netrefil prázdnou branku, avšak jeho zaváhání napravil Somík, který se štěstím protlačil kotouč do sítě.

Do třetí části už nenaskočil pardubický útočník Tybor, který krátce před přestávkou inkasoval úder do hlavy od Svačiny. I bez něj ale Pardubice v pohodě směřovaly za vítězstvím. Čtvrtý gól přidal v početní výhodě Sýkora, a přestože vzápětí snížil také v přesilovce Roman, drželi domácí bezpečný nskok. A tak je nemrzelo ani zaváhání Mozera, který neproměnil trestné střílení. V závěrečné hře bez brankáře nastřelili hosté horní tyč.

45. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Benák (T. Zohorna), 28. T. Nosek (Radil, Vašíček), 37. Somík (Kolář, Píša), 43. P. Sýkora (Cetkovský) - 10. Burger (Šedivý), 43. Roman (Svačina, Kudělka). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:2. Diváci: 8842.
Pardubice: Hudáček - V. Kočí, Píša, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, Somík - Kolář, T. Zohorna, Tybor - Radil, T. Nosek, Pjanov - Číp, Moučka, Mozer. Trenéři: Venera a Říha ml.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Štencel - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa I, Valčák, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Šimíček a Trnka.

Reklama

Související témata: