Hlavní obsah

Třinec - Sparta 5:4Třinec porazil Spartu gólem Adamského 13 sekund před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Adamský 1 : 0
5. Rákos 2 : 0
10. Růžička 3 : 0
42. Hlinka 3 : 1
44. Hlinka 3 : 2
50. Orsava 4 : 2
55. Forman 4 : 3
59. Rachůnek 4 : 4
60. Adamský 5 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté zvítězili v utkání 45. kola extraligy nad vedoucí Spartou 5:4 zásluhou Martina Adamského, který třináct sekund před koncem rozhodl nádhernou bitvu svým druhým gólem v utkání. Pražané prohrávali už 0:3 a 2:4, a přestože díky Tomáši Rachůnkovi v čase 58:47 vyrovnali, vyšli nakonec naprázdno. Oceláři se doma dočkali sedmé výhry v řadě a v posledních dvanácti zápasech vybojovali 29 bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Třinecký Martin Růžička slaví s Jiřím Polanským svůj gól.

Článek

Třinec měl famózní nástup. Málek při své premiéře v kleci Sparty neudržel čisté konto ani tři minuty, Adamský si na něm po nezištné přihrávce Orsavy od zadního mantinelu smlsnul bekhendovou kličkou.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Domácím narostla křídla a lídr byl pod jejich drtivým tlakem ve velkých nesnázích. V páté minutě si Rákos vyměnil puk rychle s Růžičkou a bez velkého vymýšlení ranou z mezikruží zvýšil na 2:0. K fantastickému startu Ocelářů přispěl i gólman Hamerlík, který vzápětí zlikvidoval stoprocentní příležitost na snížení Simonovi. Chybu v defenzívě soupeře pak náležitě využil Růžička a po úniku z levého křídla se trefil přesně nad Málkovu vyrážečku.

Zdrcující vstup Ocelářů nemusel skončit na třech gólech, ale po přihrávce agilního Růžičky trefil Hrňa jen tyčku. Sparta se z třineckého direktu zvedala těžce. Bez potrestaného beka Trončinského, který dostal dvouzápasový trest za faul na chomutovského Jasse v pátečním utkání, ji domácí moc šancí nedovolili.

Třinec přesilovku 5 na 3 nevyužil

Slezanům hrál naopak vývoj do karet a z brejků ve druhé třetině Spartě znovu několikrát zatopili. Málek zneškodnil střelu Květoně a s velkým štěstím vyškrábl i Růžičkův výpad v oslabení. Na protější straně se zase zaskvěl Hamerlík, který zlikvidoval dorážku Kumstáta. Domácí na konci začátku třetí části promrhali 107 sekund přesilovky pět na tři a Spartu tím nastartovali k závěrečnému tlaku.

Hlinka ve 42. minutě zblízka propasíroval puk do třinecké branky a pokropil holešovický celek živou vodou. Už o dvě minuty nato hosté vyšachovali domácí čtyřlístek v přesilové hře a Hlinka bombou pod břevno snížil na rozdíl gólu. Diváky pak vzrušila rvačka Linharta s Buchtelem, při které skončil sparťan na lopatkách, ale jeho tým nikoliv. Pražané dokonce nerezignovali ani po trefě Orsavy, který doklepl puk počtvrté za Málka.

Sparta v závěru jako už několikrát v sezoně mocně finišovala. Forman si v 55. minutě obratně zpracoval puk zády k brance a bleskově ho zasunul za Hamerlíka. Adamský poté pálil do tyče, domácí propadli ve středním pásmu a 83 sekund před koncem normální doby po rychlém kontraataku Tomáš Rachůnek vyrovnal. Radost však Spartě dlouho nevydržela. Znamenitý Růžička se 13 sekund před koncem vřítil do útočného pásma, nahodil puk před bránu, kde ho zapomenutý Adamský zvedl nad Málkův beton.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 (3:0, 0:0, 2:4)
Branky a nahrávky: 3. Adamský (Orsava), 5. Rákos (Martin Růžička), 10. Martin Růžička, 50. Orsava (Polák, D. Květoň), 60. Adamský (Martin Růžička) - 42. J. Hlinka (Rolinek, Švrček), 44. J. Hlinka (Ton, Pilař), 55. Forman (Simon), 59. T. Rachůnek (Pech). Rozhodčí: Husička, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8, navíc Linhart - Buchtele oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5086.
Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, Galvas, Krejčí, D. Nosek, Zíb, od 21. navíc Foltýn - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Hrňa, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Sparta: Málek - Pilař, Krejčík, Polášek, Švrček, Philipp, Kubát, Sičák - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, Rolinek - Forman, Přibyl, I. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec