Hlavní obsah

Brno - Zlín 0:4Hokejisty Brna zastavil po třech výhrách zlínský brankář Kašík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Veselý 0 : 1
22. Honejsek 0 : 2
25. Balaštík 0 : 3
41. Köhler 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 45. kolo extraligy se Zlínem 0:4 a podruhé v sezóně vyšli na domácím ledě gólově naprázdno. Beranům k vítězství výrazně pomohl výborný brankář Libor Kašík, který si připsal své druhé čisté konto v nejvyšší soutěži. Kometa vyšla po třech vítězstvích bodově naprázdno. Zlín dvou prohrách zabral a v boji o přímý postup do čtvrtfinále play off se přiblížil na jediný bod šestým Vítkovicím.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Fanoušci Zlína se radují po jedné z branek do sítě Komety Brno.

Článek

Brňané přitom nezačali špatně. V úvodní třetině měli hru pod kontrolou, přesněji kombinovali, pouze v koncovce postrádali přesnost. Dvakrát se jim podařilo i překonat brankáře Kašíka, ovšem střely Němce i Vondráčka zastavila tyčka.

Zlín spoléhal na defenzívu a rychlé protiútoky po získání kotouče. Ty většinou Kometa zastavovala. Berani otevřeli skóre ve vlastním oslabení. Brankář Čiliak chyboval při snaze rozehrát kotouč, ten zachytil Čajánek a z jeho přihrávky Veselý vstřelil první branku.

Tento moment poznamenal koncentraci brněnského týmu. Hned v úvodu druhé třetiny se Honejsek ocitl sám před Čiliakem. Ten stačil první střelu vyrazit, ale z dorážky už přidal Honejsek druhou branku. Brňané padli do útlumu.

Domácí útočník Vondráček za zranění Okála usedl na čtyři minuty na trestnou lavici. Oslabení si Brňané zkomplikovali chybným střídáním, nabídli Beranům dvouminutovou přesilovku pět na tři. V ní už nebyl problém pro nejzkušenější útočníky Zlína výhodu zužitkovat. Po Leškově přihrávce zcela volný Balaštík poslal kotouč do volné poloviny domácí branky.

Poté Brňané opět dostali soupeře pod tlak, ke kterému jim pomohly i přesilové hry. Kašík ale všechny střelecké pokusy protivníka s přehledem likvidoval. Snahu Brňanů o vykřesání naděje na zvrat dostala hned v úvodu poslední třetiny trhlinu. Další chybu potrestal hned po 22 sekundách Köhler čtvrtou brankou Zlína.

Brnu se ještě v závěru po vyloučeních Tesaříka a Marušáka naskytla dvouminutová přesilovka pět na tři. Domácí v ní ale neskórovali, tři vteřiny před koncem duel ještě zpestřila boxerská vložka mezi Kempným a Zámorským.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. O. Veselý (Čajánek), 22. Honejsek (Holík, Řezníček), 25. Balaštík (Leška, Zámorský), 41. Köhler (Leška). Rozhodčí: Polák, Šír - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 8:11, navíc T. Svoboda (Brno) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Kováčik, Kempný, Miller, Jan Hanzlík, Kuboš, Dlapa - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Jakub Svoboda - Š. Novotný, Koreis, Burian - Vondráček, Čermák, Polodna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, Kubiš - J. Ondráček, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: