Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 3:2Stříteský zařídil dvěma góly výhru Litvínova nad Hradcem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Skuhravý 1 : 0
13. Dej 1 : 1
26. Pláněk 1 : 2
36. Stříteský 2 : 2
60. Stříteský 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili v 45. kole extraligy nad Hradcem Králové 3:2 a bodovali doma potřinácté za sebou, z toho dvanáctkrát vyhráli. O osudu utkání rozhodl dvěma góly obránce Matěj Stříteský, který si připsal vítěznou trefu v čase 59:40. Verva se tak drží na devátém místě tabulky, Mountfield po prohře klesl na třetí místo o dva body za Plzeň.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů.

Článek

První příležitost měli hosté, když ve třetí minutě našel Mertl najetého obránce Frühaufa, ale Francouz jeho šanci zmařil. Na druhé straně zahrozil Lukeš a v sedmé minutě už se Severočeši radovali, když se trefil střelou nad vyrážečku Skuhravý. Další šanci domácích měl Martynek, který tečoval puk těsně vedle levé tyčky.

O vyrovnání se nejdříve snažil aktivní Frühauf a ve 13. minutě už se to podařilo bekhendovým blafákem Dejovi. V závěru úvodní třetiny sebral Ptáčkovi puk Lukeš, řítil se na Kacetla, který ale zasáhl lapačkou.

V 26. minutě se nejprve ocitl v obrovské příležitosti Gerhát, puk skákal na brankové čáře, ale Kacetl ho včas stačil zalehnout. O pár vteřin později na druhé straně prošla Pláňkova střela od modré čáry za překvapeného Francouze a hosté rázem vedli.

V polovině utkání bylo na ledě rušno. Francouz mířil při signalizované početní výhodě na střídačku, Červený ho atakoval nedovoleně a strhla se hromadná bitka. Kousalík se popral s Mertlem a Pavlík s Jankem. První dvojice vyfasovala pouze desetiminutový trest, za to pro druhou utkání skončilo trestem na pět minut a do konce utkání.

Pak se Severočeši vrhli do útoku. Majdan ale nedokázal puk propasírovat mezi Kacetlovy betony. V 36. minutě se o vyrovnání postaral střelou od modré čáry Stříteský.

V závěrečné třetině byl nejvíce vidět litvínovský centr čtvrté formace Jurčík, který čtyřikrát prověřil Kacetla, branka z toho však ani jednou nepadla. V 47. minutě měl velkou příležitost Mertl, který se ocitl sám mezi kruhy, ale Francouze nepřekonal. Zápas rozuzlilo 20 vteřin před koncem nahození Stříteského, které propadlo za záda hostujícího gólmana.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Skuhravý (J. Černý) 36. Stříteský (Hübl), 60. Stříteský (Hübl) - 13. Dej (L. Květoň), 26. Pláněk. Rozhodčí: Wagner, Horák - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 11:12, navíc Kousalík 10 min., Pavlík - Jank oba 5 min. a do konce utkání, Mertl 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4267.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Kousalík, Stříteský, Chaloupka, Gula, Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - J. Černý, Piroš, Skuhravý - Majdan, Jurčík, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Hradec Králové: Kacetl - Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, L. Květoň - Pospíšil, Tvrdík, Knotek - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice