Hlavní obsah

Kladno - Liberec 2:4Liberec vyhrál v Kladně a drží se o dva body za desítkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Nedvěd 0 : 1
34. Zagrapan 1 : 1
49. Lukáč 2 : 1
52. Voráček 2 : 2
56. Valský 2 : 3
60. Nedvěd 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v 45. kole extraligy na ledě předposledního Kladna 4:2 a drží se o dva body za desítkou pro play off. Bílí Tygři ještě v 52. minutě prohrávali 1:2, ale díky brankám Tomáše Voráčka a Jakuba Valského výsledek otočili a v power play se ještě podruhé v utkání trefil Petr Nedvěd. Naplno tak bodovali poprvé po pěti duelech, Rytíři po prohře ztrácí na dvanácté Karlovy Vary už 17 bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Ján Lašák oslavuje se spoluhráči vítězství.

Článek

Úvodní část hry byla oboustranně velice opatrná, nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu. Jediným okamžikem, kdy se fanoušci nenudili, byla 12. minuta. Střet mezi domácím Dragounem a hostujícím Výtiskem skončil vyražením ochranného plexiskla. Po dvanáctiminutové pauze mohlo utkání pokračovat.

Na začátku druhé části byl vyloučen domácí Zagrapan a početní výhodu Liberec využil. Fillipi si udělal z domácích slalomové tyče a před gólmanem Cikánkem ideálně předložil puk Nedvědovi, který se z půl metru nemohl do odkryté svatyně mýlit.

Inkasovaný gól Kladnem otřásl, ale naštěstí pro domácí nepřišla druhá rána. Kapitán Rytířů Patera mohl srovnat rovněž při početní výhodě, ale minul. Přesto do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Při dalším vyloučení hostů totiž liberecká obrana zapomněla na Zagrapana, který si s nahrávkou Černoška poradil excelentně.

Vyrovnaný průběh mělo i závěrečné dějství. Kladno se dostalo do vedení ve vlastním oslabení, kdy Čuttovu chybu potrestal Lukáč. Ale z vedení se Rytíři radovali jen tři minuty. Hosté přidali na aktivitě a výsledkem byla gólová rána obránce Voráčka z mezikruží. Za další necelé čtyři minuty se gólově prosadil i exkladenský Valský v přesilové hře. Definitivní podobu výsledku dal při power play Kladna 16 sekund před koncem Nedvěd.

45. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 34. Zagrapan (Černošek), 49. Lukáč - 21. Nedvěd (Filippi), 52. Voráček (Gřegořek, Valský), 56. Valský (Nedvěd, Hunkes), 60. Nedvěd. Rozhodčí: Turčan, Mikula - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2310.
Kladno: Cikánek - David Růžička, T. Kaberle, Černošek, Doudera, Majeský, P. Hořava, Gutwald - Bajaruns, Dragoun, Zagrapan - Tenkrát, Patera, Bílek - Rudovský, Lukáč, Eberle - Šilhavý, Havlíček, Kuchler. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Čutta, Čakajík, Voráček - T. Urban, P. Nedvěd, Vampola - Bárta, Bulík, Víšek - Valský, Filippi, J. Vlach - Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata: