Hlavní obsah

Zlín - Slavia 4:2Slavia prohrála ve Zlíně a klesla na jedenácté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Honejsek 1 : 0
34. Ondráček 2 : 0
44. Tomica 2 : 1
52. Holík 3 : 1
55. Valach 3 : 2
60. Čajánek 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Slavie podlehli ve 46. kole Tipsport extraligy na Zlíně 2:4 a klesli před pauzou pro olympijské hry v Soči na jedenácté místo za Liberec. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky prohráli pět z posledních šesti venkovních střetnutí. Červenobílí mohou svou bilanci vylepšit až 20. února ve Vítkovicích. Zlín si upevnil sedmé místo a na první šestku může před přestávkou ještě útočit také v Ostravě.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Bedřich Köhler (vlevo) a Jaroslav Balaštík ze Zlína se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Slavia si v úvodním náporu vynutila přesilovku, kterou ale nevyužila. Postupně tak převzali iniciativu Zlínští. Parádní přihrávkou zpoza branky přihrál Čajánek najetému Honejskovi, jenž střelou z mezikruží prostřelil brankáře Furcha.

Po vstřeleném gólu domácí ožili a zaměstnali hostující obranu. Zlín poté nevyužil ke vstřelení druhého gólu 93 sekund trvající přesilovku pět na tři. Následně si s několika ojedinělými výpady Slavie gólman Kašík poradil.

V dalším průběhu se hra přelévala na obě strany. V dobré šanci se ocitl Balaštík, proti jeho střele ale pohotově zasáhl Furch. V polovině zápasu Pražané zlepšili pohyb a zatlačili svého soupeře do defenzívy. Kašík ovšem své spoluhráče podržel. Vzápětí si vytvořili nápor Zlínští, kteří už byli produktivnější. Důraz v brankovišti předvedl Ondráček, jenž z dorážky poslal puk za Furchova záda.

Čajánek pojistil tři body

V posledním dějství Slavia ubránila oslabení a vzápětí snížil povedeným brejkem Tomica. Ten měl vzápětí na hokejce i druhý gól, jenže minul zlínskou branku. Hokejové drama nabídlo posledních deset minut. Nejprve Holík vrátil Zlínu dvougólové vedení a po něm snížil Valach.

Těsné vedení si už ale podruhé svěřenci trenéra Vlacha vzít nenechali i díky Kašíkovi. Slavii nepomohla k vyrovnání ani závěrečná power play během niž naopak skóroval do opuštěné branky Čajánek.

46. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Slavia Praha 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Honejsek (Čajánek, O. Veselý), 34. J. Ondráček (P. Sedláček, Melenovský), 52. Holík, 60. Čajánek - 44. Tomica, 55. Valach (Kadlec, Bednář). Rozhodčí: Šindler, Mikula - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3791.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Urbanec, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, Kubiš - J. Ondráček, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Wharton, Valach, Holub - Bednář, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Klhůfek, Žejdl, Krenželok - Stránský, Vrdlovec, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama