Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 2:0Liberec porazil Karlovy Vary a je desátý, Lašák udržel čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Urban 1 : 0
24. Vampola 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 46. kole Tipsport extraligy na svém ledě Karlovy Vary 2:0 a posunuli se na desáté místo o bod před Slavii. Důležitý zápas dvou dosavadních sousedů v tabulce rozhodly branky Tomáše Urbana a Petra Vampoly, brankář Ján Lašák vychytal své první čisté konto v dresu Bílých Tygrů. Energie ztrácí po prohře na desítku pro play off pět bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost autora vítězného libereckého gólu Tomáše Urbana (vlevo).

Článek

Lepší vstup do utkání měl domácí Liberec, který se hned od úvodní minuty tlačil dopředu. Bulíř s Bártou si ale na Závorku v karlovarské brance nepřišli. Energie zahrozila v přesilové hře, kdy ostře pálili Pohl se Zaťovičem, také Lašák byl ovšem připraven. První gólovou šanci měl po Bártově pasu z mezikruží střílející Víšek, jenže Závorka předvedl výborný zákrok.

Vedoucího gólu se Bílí Tygři dočkali v 16. minutě. Nedvěd dobrým napadáním vybojoval kotouč, vystřelil a Závorkou vyražený puk do branky dorazil Urban. Odpovědět mohl hned po vhazování Roman Vlach, který se protáhl domácí obranou, ale branku těsně minul. V závěru třetiny měli domácí možnost téměř dvouminutové přesilovky pět na tři, druhou branku ale i přes dobré šance vytěžit nedokázali.

V úvodu druhé třetiny měl velkou příležitost Hunkes, téměř jistému gólu však zabránil obětavý Zaťovič. Na druhé straně mohl srovnat Vachovec, trefil však pouze pravou tyč. Při dalším střídání orazítkoval pro změnu levou tyč Lašákovi branky Drtina. Hosty to mohlo mrzet o to víc, když se z přesilovky prosadil šťastnou střelou liberecký Vampola.

Varům nepomohla ke gólu ani power play

I nadále byli Liberečtí aktivnější, hosty však držel ve hře Závorka. Blýskl se zejména proti střelám Nedvěda a Bulíře. Karlovarští mohli snížit Zaťovičem, proti jeho střele se ale zaskvěl také Lašák.

Hned po dvaceti vteřinách třetí části se dostal do úniku Filippi, Závorka však jeho pokus o blafák vystihl. Západočechy mohla vrátit do hry přesilová hra, libereckou branku však prakticky neohrozili. Na opačné straně to zkoušel důrazný Valský, jeho zakončení však chyběla potřebná razance.

Energie se snažila zvýšit obrátky a tlačit se do útoku, dobře pracující liberecká defenziva ji však do mnoha šancí nepouštěla. Tři minuty před koncem si hosté vzali oddechový čas a zkusili power play. Ani hra bez brankáře však hostům ke gólu nepomohla a Severočeši své vítězství již uhájili.

46. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. T. Urban (Vitásek, Nedvěd), 24. Vampola (Nedvěd). Rozhodčí: Hradil, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 4292.
Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Čutta, Čakajík, Voráček - T. Urban, Nedvěd, Filippi - Bárta, Bulík, Víšek - Valský, Bulíř, J. Vlach - Vampola, Jonák. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Karlovy Vary: Závorka - Bičánek, Rýgl, J. Drtina, Kubka, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Zucker, Roman Vlach, Micka - Koblasa, Vachovec, R. Dlouhý - V. Tomeček, T. Rohan, Buc. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Reklama