Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 3:2 SNLitvínov doma znovu uspěl, poprvé v sezóně zdolal Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Pavlík 1 : 0
35. Krejčík 1 : 1
49. Martynek (trestné střílení) 2 : 1
57. Ton 2 : 2
65. Hanzl (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zdolali v 47. kole Tipsport extraligy vedoucí Spartu 3:2 po samostatných nájezdech a po první výhře nad Pražany v sezóně si upevnili deváté místo. V rozstřelu rozhodl Robin Hanzl. Severočeši doma bodovali počtrnácté za sebou a z toho potřinácté vyhráli. Sparta, která už má jistotu vítězství v základní části, venku podlehla počtvrté za sebou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Sparťanský obránce Jakub Krejčík (vlevo) v souboji s litvínovským útočníkem Robinem Hanzlem.

Článek
Fotogalerie

Sparta nastoupila bez kapitána Rolinka, naopak poprvé se v sestavě objevila nedávná posila Divíšek. Po 87 vteřinách šel pykat exlitvínovský Kubát a domácí šli díky Pavlíkově ráně od modré čáry do vedení. Za Spartu zahrozil kanonýr Ton, který po rychlém kontru bekhendem přestřelil.

V dalším oslabení se pak hosté ubránili a pak domácí zatlačili. Hlinka však v největší šanci také neměl přesnou mušku. Pak se dvakrát neprosadila v přesilovce Sparta a Litvínov při své početní výhodě v 17. minutě mohl zvýšit. Nejdříve těsně minul levou tyč bombou od modré čáry Černý, pak se prokličkoval až před Pöpperleho Hanzl, ale sparťanský gólman zasáhl.

V druhém dějství pálil při vyloučení Janského Ton, už po skončení oslabení pokryl Francouz Švrčkovu ránu i Divíškovu dorážku. Ve 27. minutě vysunul Jánský Hübla, ale ten při úniku přestřelil. Sparta se dočkala vyrovnání v přesilovce pěti proti třem, kterou po faulech Hübla a Guly měla možnost hrát 104 vteřin. Francouz dlouho odolával, ale na Krejčíkovu ránu už nestačil.

Nájezdy ukončil Hanzl

Otočit stav mohl ve vlastním oslabení po chybě domácích Hlinka, který vzápětí také usedl na trestnou lavici. Litvínov ale 67 sekund trvající výhodu pěti proti třem nezužitkoval, když Pöpperleho nepřekonal Lukeš.

Do třetí třetiny se postavil do branky Sparty místo Pöpperleho Málek a hned musel čelit velké šancí Jánského. Vzápětí nevyužil dobrou střeleckou pozici ani Trávníček. Sparta odpověděla Pechovou akcí, pak zase řešil závar Málek. Ve 49. minutě byl sražen unikající Martynek a nařízené trestné střílení blafákem do bekhendu mezi Málkovy betony proměnil.

Náskok ale domácí neudrželi. Při trestu Skuhravého v 57. minutě udeřil svou 33. trefou v sezóně nejlepší střelec soutěže Ton. Litvínov následně neuspěl při Divíškově vyloučení a došlo na prodloužení. V něm nejdříve neproměnil únik Ton a domácí následně nevyužili přesilovku. V rozstřelu se radoval Litvínov, když se trefili Lukeš a Hanzl, za Spartu jen Pech.

Hokejová Tipsport extraliga, 47. kolo:
HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Pavlík (Hübl, Lukeš), 49. Martynek z trestného střílení, rozhodující sam. nájezd Hanzl - 35. Krejčík (Pilař), 57. P. Ton (Krejčík, J. Hlinka). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 5648.
Litvínov: Francouz - Gula, Kousalík, Pavlík, Šlégr, Stříteský, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - J. Černý, Piroš, Skuhravý - Majdan, Jurčík, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Sparta: Pöpperle (41. Málek) - Pilař, Krejčík, Polášek, Švrček, Philipp, Kubát, Sičák - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Divíšek, I. Rachůnek - Simon, Přibyl, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: