Hlavní obsah

Dukla - Teplice 3:1Dukla smetla Teplice již do poločasu a přeskočila je na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Mareš 1 : 0
20. Pospěch 2 : 0
39. Hlinka 3 : 0
85. Hlinka (vlastní) 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Přímý duel o třetí místo nenabídl vyrovnanou bitvu, ale poločasovou exhibici. Fotbalisté Dukly v prvním utkání jarní části Gambrinus ligy nemilosrdně porazili Teplice 3:1 a mají jistotu, že po 17. kole jim bude patřit třetí příčka zaručující start v Evropské lize. Již do přestávky skórovali Mareš, Pospěch a Hlinka, který si v závěru zápasu dal i vlastní gól. Vedení Dukly nechce o pohárové Evropě mluvit, její mužstvo si však o ni hlasitě říká...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zbyněk Pospěch z Dukly Praha oslavuje gól v zápase s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

První gól ligového jara mohl padnout již ve třetí minutě. Teplický Bratanovič si zaběhl za obranu, přehodil Radu a míč skončil na tyči. Také dorážka byla pro Salamiho tutovou šancí, ale nic z ní nevytěžil.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Slávu premiérového střelce tak slízl někdo jiný. Domácí kapitán Gedeon uvolnil do strany Božiče, který centrem našel na malém vápně neobsazeného Mareše a teplický odchovanec svůj mateřský klub hlavou bez milosti ztrestal.

Co bylo Severočechům platné, že v zimě všech sedm přípravných zápasů vyhráli. Moc dlouho netrvalo, a prohrávali už o dva góly. Mareš tentokrát nahrával a důrazný Pospěch rovněž hlavou skóroval.

Třetí gól přidal Hlinka

Teplice v lize na půdě Dukly ještě nevyhrály ani nevstřelily gól, v minulé sezóně na Julisce utrpěly debakl 0:4. Tato bilance se začala prohlubovat dřív, než bylo hostující jedenáctce milé... Tím spíše, že den otevřených v teplické obraně pokračoval a Hlinka tvrdou střelou po přihrávce Bergra posunul poločasové skóre do exhibiční podoby.

Tepličtí o přestávce dvakrát vystřídali, ale dál hráli smolný zápas. Jablonský zblízka trefil tyč, šanci zazdil i Nivaldo. Tutovku zahodil i domácí Mareš, jinak rozhodnutý zápas plynul bez emocí ke svému konci.

Hosté se gólu přece jen dočkali, do vlastní sítě zamířil Hlinka, čímž svůj páteční střelecký účet vzácně vyrovnal.

Předehrávka 17. kola Gambrinus ligy:
Dukla - Teplice 3:1
Branky: 8. Mareš, 19. Pospěch, 39. Hlinka - 85. vlastní Hlinka. Rozhodčí: Kovařík - Hájek, Kotík. ŽK: Gedeon, Berger, Pospěh - Krob, Jindráček, Hošek, Vachoušek. Diváci: 1950.
Dukla: Rada - Božič (82. Ouedraogo), Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Hlinka, Gedeon, Kalouda - Berger (72. Engelmann), Pospěch, Mareš (85. Černý). Trenér Kozel.
Teplice: Grigar - Matula, Hošek, Jablonský, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Ramos (46. Vachoušek), Nivaldo - Bratanovič (70. Vůch), Salami (46. Jindráček). Trenér Ščasný.

Reklama

Související témata: