Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 5:1Místo úprku za záchranou si Slavia odvezla z Hané další debakl. Za půl hodiny byla k.o.

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Zahradníček 1 : 0
12. Depetris 2 : 0
29. Depetris 3 : 0
45. Pospíšil 4 : 0
54. Boudjemaa 4 : 1
87. Zahradníček 5 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

V hodně hořké procitnutí se proměnila cesta Slavie na Hanou, kde měl začít v jarní premiéře její kvapný úprk ode dna tabulky. Po necelé půlhodině už totiž i v sestavě vyšperkované čtyřmi posilami prohrávala tříbrankovým rozdílem, neboť Olomouc ji hned v úvodu uštědřila nelítostné k.o. V nastaveném čase první půle ho dokonala, takže Pražané se nakonec vraceli domů s podobným debaklem, jaký pravidelně fasovali v úvodu podzimu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Šindelář z Olomouce (vlevo) si kryje míč před Fernandem Nevesem ze Slavie.

Článek

Poprvé se objevil na ligové scéně, po necelých osmi minutách se prvně potkal s míčem a hned dal gól. Pro Slavii byla trefa dvacetiletého Zahradníčka šokem, protože začala na Hané hodně aktivně a v úvodu domácím prakticky nepůjčovala balón.

V pátek přišel a hned se dvakrát trefil

Jenže co to bylo platné, když za další čtyři minuty byla její zkáza dokonána, neboť i druhá střela na Rakovanovu bránu skončila v síti. A opět ze strany, kde hořel Zmrhal jako papír. Při debutu v olomouckém dresu se pro změnu trefil Argentinec se slovenským a italským pasem Depetris, který parádně zužitkoval nahrávku navrátilce Pospíšila.

Ten vůbec dokazoval, že ho Plzeň vrátila na Hanou možná až příliš brzy, neboť nejenže nahrával, ale v 19. min. rozběhl individuální akci, po níž se zjevil sám tváří v tvář Rakovanovi. Kdyby vyloženou šanci proměnil i on, mohl by hodit slavistický trenér Koubek na trávník ručník.

Po necelé půlhodině už ho ovšem svíral. Depetris totiž vyškolil rozklíženou obranu hostů vyrábějící neskutečné chyby podruhé, neboť proti jeho bombě neměl Rakovan nárok. Z pětadvacetiletého útočníka, který přišel do Olomouce z tureckého Rizesporu čtyřiadvacet hodin před utkáním, byli hosté zoufalí, neboť si s nimi dělal, co chtěl. Pět minut před přestávkou vypálil tak nečekaně, že pouze reflexivní Rakovanův zákrok zachránil Slavii od další pohromy.

V nastaveném čase první půle ovšem neměl ani Rakovan nárok. Pospíšil dotlačil míč do sítě počtvrté a fotbalová Haná prožívala opožděné Vánoce.

V deseti už byli Pražané odepsaní

Francouzská akvizice ve slavistických službách Boudjemaa je sice po přestávce první ligovým gólem domácím trochu pokazil, ale opravdu jen trochu. Domácí sice vyklidili hřiště a bránili skvostný náskok, jenže Pražané se přes zvýšenou snahu a herní převahu na další skorigování debaklu nezmohli, i když Necid s Vošahlíkem se o to pokoušeli.

Logicky, protože v 69. min. viděl Nitrianský druhou žlutou, po níž musel za hřiště, takže pro Slavii dohrávající v deseti se duel proměnil v jednu velkou marnost. Ostatně, debutant Zahraníček ji pátým gólem stvrdil.

Olomouc - Slavia 5:1
Branky:  8. a 87. Zahradníček, 12. a 29. Depetris,45.+ 1. Pospíšil - 54. Boudjemaa. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Hock. ŽK: Plšek - Nitrianský. ČK: 69. Nitrianský. Diváci: 4721. Poločas: 4:0.
Olomouc: Zlámal - Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle - Zahradníček, Fall, Pospíšil, Javůrek (86. Karaš) - Plšek (58. Houska), Depetris (88. Chorý). Trenér: Psotka.
Slavia: Rakovan - Nitranský, Škoda, Neves, Zmrhal - Gecov, Lička (46. Smejkal) - Boudjemaa, Piták (90. Hrubý), Vošahlík - Necid. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: