Hlavní obsah

Zenit - Dortmund 2:4Dortmund dal v Petrohradu čtyři góly a má nakročeno do čtvrtfinále Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Mchitarjan 0 : 1
5. Reus 0 : 2
57. Šatov 1 : 2
61. Lewandowski 1 : 3
69. Hulk (penalta) 2 : 3
71. Lewandowski 2 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Borussie Dortmund zvítězili v úvodním osmifinálovém střetnutí Ligy mistrů na hřišti Zenitu Petrohrad 4:2 a přiblížili se postupu. Dvěma góly pomohl německému týmu k triumfu útočník Robert Lewandowski.

Foto: Stringer/russia, Reuters

Radost fotbalistů Borussie Dortmund po vstřeleném gólu do sítě Zenitu Petrohrad. Vlevo kráči zklamaný domácí obránce Domenico Criscito.

Článek
Fotogalerie

Zenit nastoupil k prvnímu utkání po dvouměsíční přestávce a v úvodu zápasu měl po zimní pauze nejspíš ještě pořádně ztuhlé nohy. Dortmund se totiž ujal ve 4. minutě vedení díky Mchitarjanovi a za 70 sekund už finalista minulého ročníku vedl po střele Reuse o dva góly.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Podobně raketový vstup do zápasu viděla Liga mistrů naposledy před pěti lety, kdy se něco podobného povedlo Lutychu, který ale nakonec prohrál s Arsenalem 2:3. Na soupeřově hřišti to navíc v hlavní fázi milionářské soutěže dosud nikdo nedokázal.

Petrohrad po přestávce sice dvakrát snížil na rozdíl jediné branky po zásazích Olega Šatova a Hulka z penalty, na oba však dokázal odpovědět Lewandowski. Zenit tak za čtyři týdny v odvetě čeká těžký úkol, pokud chce poprvé v historii klubu postoupit do čtvrtfinále.

Úvodní zápasy osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
Zenit Petrohrad - Borussia Dortmund 2:4 (0:2)
Branky: 57. Šatov, 69. z pen. Hulk - 61. a 71. Lewandowski, 4. Mchitarjan, 5. Reus. Rozhodčí: Collum - Cryans, Conquer (všichni Skot.). ŽK: Aňukov, Fajzulin - Piszczek.
Petrohrad: Lodygin - Aňukov (84. Smolnikov), Neto, Lombaerts, Criscito - Witsel, Fajzulin (84. Keržakov) - Hulk, Šatov, Aršavin (15. Tymoščuk) - Rondón. Trenér: Spalletti.
Dortmund: Weidenfeller - Friedrich, Schmelzer, Papastathopulos, Piszczek - Kehl, Sahin - Grosskreutz (90.+1 Durm), Mchitarjan (70. Aubameyang), Reus (85. Hofmann) - Lewandowski. Trenér: Klopp.

Reklama

Související témata: