Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 1:4Karlovy Vary jsou ze hry o předkolo, podlehly Pardubicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Ďaloga 0 : 1
17. Endál 0 : 2
35. Hruška 1 : 2
39. P. Sýkora 1 : 3
59. Nosek 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 50. kole extraligy s Pardubicemi 1:4 a definitivně ztratili naději na postup do play off. S dvěma zápasy do konce základní části ztrácí dvanáctá Energie na desátý Litvínov stále sedm bodů. Východočeši mohli hrát v klidu, protože získali jistotu předkola play off krátce před zápasem. Na osmém místě se Pardubice přiblížily sedmým Vítkovicím na rozdíl dvou bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Karlových Varů Tomáš Závorka na ilustračním snímku.

Článek

Boj o alespoň teoretickou naději na předkolo nezačal pro Karlovy Vary nejlépe. Z utkání uběhlo pouhých 43 vteřin a Bičánek obdržel dvouminutový trest a k tomu i osobní test za úder do oblasti hlavy a krku. Pardubičtí početní výhodu sice nevyužili, ale v šesté minutě se již radovali: Ďaloga našlápl ještě za červenou čárou a střelou nad Závorkovo rameno otevřel slovenský zadák brankový účet zápasu.

Hosté v úvodní třetině převyšovali Energii ve všech činnostech a svou aktivitu korunovali v 17. minutě druhou brankou, když vyloučení Dreslera využil střelou bez přípravy Endál. Energii se nepodařilo snížit ani v posledních vteřinách úvodního dějství, kdy Hruška v jasné příležitosti minul Zaťovičovu nahrávku a Buc nastřelil jen tyč Salfického branky.

Dlouhé minuty bez přerušení - ale rovněž bez šancí - se hrálo prvních deset minut druhé třetiny. Domácí pak ve 35. minutě vybojovali zásluhou Pohla puk před Salfickým a Hruška vzkřísil naděje na případný zvrat.

Energie je mohla vzápětí ještě výrazně zvýšit při vyloučení Noska. Početní výhodu však Karlovarští sehráli mizerně, což se jim navíc vymstilo ve 39. minutě, když Číp vyslal do sóla Sýkoru a ten se při samostatném nájezdu tváří v tvář Závorkovi nemýlil.

Pardubice si v závěrečné dvacetiminutovce zkušeně hlídal dvoubrankový náskok. A to i přesto, že nevyužily více než půlminutovou přesilovou hru pět na tři. Již v čase 57:20 sáhli Západočeši během vyloučení Koríma k power play ve snaze s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat. V 59. minutě však na modré čáře chyboval Dresler a Nosek pečetil výsledek do prázdné branky.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. R. Hruška (Pohl, Gulaši) - 6. Ďaloga (Radil, T. Zohorna), 17. Endál (Kolář, P. Sýkora), 39. P. Sýkora (Číp, Ďaloga), 59. T. Nosek. Rozhodčí: Polák, Hradil - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5, navíc Bičánek (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2684.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Gulaši, Dresler - Pohl, R. Hruška, Zaťovič, Schusser - Micka, Roman Vlach, Kytnár - Zucker, Vachovec, R. Dlouhý - V. Tomeček, Buc, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Pardubice: Salfický - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, V. Kočí, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Endál - Radil, T. Nosek, Pjanov - Kolář, Mozer, Semorád - Zdráhal, Moučka, Číp. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice