Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 7:5Pardubice zvládly přestřelku s Třincem a play off začnou doma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Vašíček 1 : 0
14. Kolář 2 : 0
17. Růžička 2 : 1
21. Radil 3 : 1
27. Zohorna 4 : 1
27. Tybor (trestné střílení) 5 : 1
29. Polák 5 : 2
38. Kolář 6 : 2
43. Růžička 6 : 3
47. Růžička 6 : 4
51. Polák 6 : 5
60. Ďaloga 7 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v 51. kole Tipsport extraligy Třinec 7:5 a zajistili si tak pro předkolo play off výhodu domácího prostředí. Východočeši získali tři body zejména díky čtyřem vstřeleným gólům ve druhé třetině. Oceláři, kteří předtím osmkrát za sebou naplno bodovali, dokázali duel ve třetí části zdramatizovat, snížili na 6:5, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Martin Růžička podruhé za sebou vstřelil hattrick.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Martin Růžička zaznamenal proti Pardubicím hattrick.

Článek

Třinec po kanonádě proti Kometě musel v Pardubicích vstřebávat opačné pocity. Osvědčení střelci Polanský s Martinem Růžičkou na začátku v šancích neuspěli, a tak se prosadili domácí.

Po zaváhání právě Růžičky ujel netypicky do brejku obránce Vašíček a přesně zakončil. Vedení Pardubic pak navýšil v jediné přesilovce první třetiny Kolář. Růžička svoji chybu napravil v 17. minutě, když rychle dorazil kotouč odražený od zadního mantinelu.

Na góly bohatý zápas ve druhé třetině ještě vygradoval. Další pěkný moment Vašíčka proměnil před prázdnou brankou stojící Radil a odstartoval kanonádu domácích. Ve 27. minutě vstřelily Pardubice hned dvě branky. Nejprve se po ubráněném oslabení trefil Tomáš Zohorna, poté vystřídavšího Hamerlíka překonal z trestného střílení Tybor.

Oceláři na vyrovnání už nedosáhli

Lepší náladu na třineckou střídačku vrátil až Polák, který proměnil pěkný pas od Polanského. Oceláři měli místy až drtivý tlak, celkem soupeře ve druhé třetině přestříleli 21:6, ale další puk do sítě nedostali ani během čtyř přesilových her. Naopak, po krásné individuální akci se podruhé v zápase prosadil pardubický Kolář.

Ve třetí části už pardubickému týmu, který hrál celý zápas jen na tři formace, docházely síly a Třinečtí toho využili. Martin Růžička dvěma přesnými střelami dokonal svůj hattrick a na rozdíl jediné branky snížil v 51. minutě Polák. Rozhodnutý zápas měl najednou novou zápletku. Hosté nadále tlačili, ale k velkým šancím už se dostávali ztuha. Minutu a půl před koncem trefil Orsava tyč, krátce nato ranou do prázdné branky rozhodl Ďaloga.

51. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 7:5 (2:1, 4:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 10. Vašíček, 14. Kolář (T. Zohorna, Endál), 21. Radil (Vašíček, T. Nosek), 27. T. Zohorna (P. Sýkora), 27. Tybor z trest. střílení, 38. Kolář, 60. Ďaloga (T. Nosek) - 17. Martin Růžička (D. Nosek, Bonk), 29. V. Polák (Polanský), 43. Martin Růžička (Krejčí), 47. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 51. V. Polák (Martin Růžička, Bonk). Rozhodčí: T. Horák, Wagner - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 7379.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, V. Kočí, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Endál - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Mozer, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Třinec: Hrubec (27. Hamerlík) - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Zíb, od 38. min. navíc Foltýn, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Peterek, Hrňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama