Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:1Třinec doma pojedenácté v řadě vyhrál a předstihl druhou Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Polák 1 : 0
23. Zíb 2 : 0
30. Květoň 3 : 0
31. Stehlík 3 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince završili základní část Tipsport extraligy jedenáctým domácím vítězstvím v řadě a výhrou 3:1 nad Vítkovicemi v posledním kole předstihli na druhém místě Plzeň. Gól a přihrávku zaznamenal David Květoň, jednou asistencí se na triumfu podílel Martin Růžička, který bodoval v posledních deseti zápasech. Zatímco Oceláři postoupili přímo do čtvrtfinále, Vítkovice už v pondělí a úterý na domácím ledě rozehrají předkolo play off s Libercem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu proti Vítkovicím, který vstřelil útočník Martin Růžička (zcela vlevo).

Článek
Fotogalerie

Vítkovice se před pondělním úvodem předkola play off rozhodly šetřit několik opor a absence Barinky, Burgera, Romana, Húževky nebo Slobody byla proti rozparáděným Ocelářům cítit. Hosté se od startu ocitli pod mohutným tlakem Ocelářů, kteří si ale zase tolik šancí nevytvořili.

Ve skvělé střelecké formě naložený Růžička po dvou hattricích za sebou mohl v sedmé minutě otevřít skóre, ale hostující brankář Dolejš jeho gólový projektil schytal do masky. Domácí převaze ovšem vzápětí učinil zadost Polák, který z nulového úhlu nahodil kotouč před bránu a vítkovický obránce Stehlík usměrnil puk za vlastního gólmana.

Z náporu Ocelářů určitě mohlo být vyšší vedení. Peterek ale pálil do horní tyče, Hrňa s Orsavou si vylámali zuby na Dolejšovi, a tak málem soupeře z brejku v přečíslení vyškolil Strapáč, ale ojedinělou příležitost Vítkovic promarnil.

Zíb s Květoněm pojistili vedení

Peterek se ještě v úvodu prostřední části sám před Dolejšem utopil v kličkách, ale co se nezdařilo třineckým útočníkům, obstaral obránce Zíb, který si sjel mezi kruhy a švihem zavěsil podruhé. Třinec do půlky zápasů pevně svíral taktovku a pustil ji až po třetí trefě, o kterou se umístěnou ranou do horního rohu po úniku dvou na jednoho postaral Květoň.

Hostům se však narůstající nepoměr ve skóre povedlo zarazit brzkou odpovědí, už po 68 sekundách zblízka po Kolouchově akci skóroval Stehlík. Káňa dokonce v 35. minutě po rychlém protiútoku nebyl daleko od snížení na 2:3, ale minul a v dalším střídání pořádně rozdmýchal emoce, když mimo brankoviště sestřelil gólmana Hrubce. Třinec však dvouminutovou přesilovku pět na tři nesehrál dobře a na drama mohl zadělat v nástupu do třetí části Vandas, ale na Hrubce v oslabení nevyzrál.

Domácí pak zahazovali šance jako na běžícím pásu, a to především díky Dolejšovi, který se překonával. Adamskému zmařil dvě stoprocentní možnosti, vychytal i Peterka a po Rothově bombě ho zastoupila tyč. Navzdory tomu Slezané dovedli utkání v poklidu do vítězného konce a od 3. prosince doma neztratili ani bod.

52. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. V. Polák (Bonk, Martin Růžička), 23. Zíb (D. Květoň, Rákos), 30. D. Květoň (Peterek, Linhart) - 31. R. Stehlík (Kolouch, Tomi). Rozhodčí: A. Jeřábek, Minář - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 3:6, navíc J. Káňa (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5155.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Zíb, Matyáš, Foltýn, od 41. navíc Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Rufer, Rákos - Hrňa, Peterek. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Vítkovice: Dolejš - M. Hruška, Kovář, Pastor, Kudělka, R. Stehlík, Bail, Punčochář, Dudáš - Huna, Strapáč, Svačina - Vandas, Szturc, Šedivý - Tomi, Kolouch, E. Němec - J. Káňa I, Valčák. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín