Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 1:3Plzeň prohrála doma s Hradcem a klesla na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Mozík 1 : 0
34. Mertl 1 : 1
38. Frühauf 1 : 2
55. Pospíšil 1 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Hradce Králové v posledním 52. kole základní části Tipsport extraligy vyhráli v Plzni 3:1. Indiáni se sice po bezbrankové první třetině ujali vedení, ale hráči Mountfieldu stihli ještě do konce druhé třetiny stav otočit a v závěrečné části jejich výhru pojistil třetí brankou Tomáš Pospíšil.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Tomáš Pospíšil (vlevo) z Hradce Králové a plzeňský útočník Ondřej Kratěna v utkání 52. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

Západočeši tak v tabulce klesli na třetí příčku a ve čtvrtfinále narazí na brněnskou Kometu. Hradečtí skončili pátí a ve prvním kole play off nastoupí proti Zlínu.

Domácí vstoupili bez zraněných opor Martina Straky s Vlasákem do utkání ve vlažném tempu. Hosté je však při přečíslení dva na jednoho ve 4. minutě nepotrestali, neboť Šimánek netrefil Mertlovu přihrávku.

Indiáni se směrem dopředu probudili až během přesilové hry, hradecký gólman Kantor ale stačil vyrazit dva svižné pokusy Dudy. Hosté poté nevyužili dvě početní výhody. Nejvíce domácího gólmana vystrašila až střela před brankou nekrytého Frühaufa v 17. minutě mířící nad.

Po pauze Indiáni výrazně přidali a díky lepšímu pohybu si vytvářeli šance. Po Indrákově nabídce od zadního mantinelu Holec sice přestřelil, ale ve 25. minutě udeřila Plzeň při přesilovce. Pletka ještě v dobré pozici neuspěl, vzápětí už Mozík ranou bez přípravy z pravého kruhu skóroval.

Hradci se podařil obrat

Hosté zareagovali důrazem na obranu a začali hrozit z brejků. Dejovu střelu z mezikruží ovšem stačil Mensator vyrazit a Kudrna ve 28. minutě před odkrytou brankou zamířil bekhendem mimo.

Následně Mountfield přečkal oslabení a ve 34. minutě Šimánek zpoza branky ideálně našel volného Mertla, jenž vyrovnal. Domácí chtěli strhnout vedení opět na svou stranu, ale nezužitkovali ani přesilovou hru a naopak po ojedinělém protiútoku Hradce prostřelil necelé tři minuty před druhou přestávkou Mensatora z levého kruhu obránce Frühauf.

Ve 42. minutě mohl srovnat po přečíslení dvou na jednoho Schleiss, po Dudově přihrávce však zakončil příliš slabě. Hosté účinně bránili střední pásmo a navíc ve 47. minutě trefil Rousek po samostatném úniku bekhendem levou tyčku. Indiáni v závěrečné desetiminutovce zjednodušili hru, neujala se však ani nebezpečná teč Tomáše Sýkory. Hosté byli produktivnější, když jim v 55. minutě definitivní klid zajistil trefou z otočky na 1:3 Pospíšil.

52. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Mozík (Kratěna, Lev) - 34. Mertl (Šimánek, Kudrna), 38. Frühauf (Pospíšil, Dej), 55. Pospíšil (Tvrdík, Ptáček). Rozhodčí: Hribik, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 5228.
Plzeň: Mensator - Slovák, Seman, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Duda, Kašpařík, J. Sýkora - Kratěna, Lev, Pletka - Indrák, T. Sýkora, Schleiss - Dvořák, Pitule, Holec. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Hradec Králové: Kantor - Čáp, Frühauf, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - L. Květoň, Knotek, Podlešák - Švagrovský, Rousek, Berger. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Reklama