Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 3:0Karlovy Vary porazily Brno a budou hrát extraligu i další sezónu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Balán 1 : 0
46. Zaťovič 2 : 0
58. Vlach 3 : 0
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v závěrečném 52. kole základní části Tipsport extraligy Kometu Brno 3:0 a definitivně si tak zajistili účast mezi elitou i pro příští sezónu. Čistým kontem se na tom podílel brankář Tomáš Závorka. Energii nyní čekají zápasy ve skupině o udržení, Kometa se ve čtvrtfinále utká s Plzní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský brankář Tomáš Závorka vychytal proti Brnu nulu.

Článek

Na úvodní šanci Jana Hrušky, který zcela osamocen nepřekonal z bezprostřední blízkosti Závorku, odpověděla Energie zvýšenou aktivitou, která vyústila v tři rychle po sobě jdoucí přesilové hry, které však domácí sehráli mizerně. V 18. minutě ovšem ideální přihrávku Zaťoviče zužitkoval Balán, který propasíroval puk za Trvajova záda.

Průměrný, místy až podprůměrný hokej, pokračoval v prostředním dějství. Z šedi utkání vybočil pouze únik Pohla po křídle zakončený střelou do náruče hostujícího gólmana.

Další možnost navýšit skóre dostali Západočeši ve 30. minutě, kdy obránce Kempný obdržel dvě plus dvě minuty za opakovaný krosček, dlouhou přesilovku ale nevyužili. Na druhé straně byla Kometa blízko vyrovnání ve 40. minutě, ale střelu Koreise zkrotil lapačkou jistý Závorka.

Energie nadále vycházela ze zajištěné obrany a nedovolila hráčům z jihomoravské metropole vyvinout tlak, který by vedl k obratu skóre. Větší chuť domácích se projevila i v herním projevu zejména poté, kdy nenápadná střela Zaťoviče propadla Trvajovi ve 46. minutě mezi betony. V 58. minutě zkusili ještě hosté hru bez brankáře, ale Vlach po pěti vteřinách střelou přes celé hřiště pečetil výsledek zápasu a odmítl byť i jen teoretickou možnosti účasti v baráži.

52. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Balán (Zaťovič), 46. Zaťovič, 58. Roman Vlach. Rozhodčí: Pešina, Turčan - Ondráček, Lhotský. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 1742.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Kubka, Gulaši, Dresler, Šmach, T. Dvořák - Pohl, Balán, Zaťovič - Micka, Roman Vlach, Kytnár - Zucker, Vachovec, Dlouhý - Tomeček, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek, J. Kverka st a Kněžický.
Brno: Trvaj - Dlapa, Jan Hanzlík, Dujsík, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - Vondráček, Raška, P. Mrázek. Trenéři: Kýhos a Pešout.

Reklama