Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 2:0Stav série 1:0Vítězný gól vstřelily Vítkovice po třech minutách hry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Němec 1 : 0
60. Húževka 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vstoupili do předkola play off extraligy vítězstvím nad Libercem 2:0. Vítězný gól vstřelil už ve třetí minutě Erik Němec a ukončil jím šňůru sedmi libereckých výher ze závěru základní části. Gólman Filip Šindelář uhájil podruhé v sezoně čisté konto. Vítkovice se v sérii hrané na tři výhry ujaly vedení 1:0, druhé utkání se v Ostravě bude hrát v úterý od 18:20.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Valský z Liberce (vlevo) bojuje o puk s Janem Štenclem z Vítkovic.

Článek

Sotva si Vítkovice mohly vysnít lepší vstup do play off. Žal z úvodní promarněné přesilovky spláchly hned ve třetí minutě Němcem, který ztrestal Bartkovo zaváhání na modré čáře a hned ve svém prvním střídání prudkou ranou z levého křídla zápěstím přesně zacílil nad Lašákovu lapačku.

Jinak si ale domácí v prvním dějství příliš nezahráli. Navzdory rychlému gólu byl Liberec pohyblivější, aktivnější a měl více ze hry, avšak na dobře zformovanou vítkovickou defenzívu kolem Šindelářovy brány nedokázal vyzrát žádnou kombinací nebo překvapivou střelou.

Góly nepadaly ani ve druhé dvacetiminutovce, přestože zápas dostal šťávu i nezbytné emoce v podobě četných strkanic, ve kterých často figuroval především liberecký kanonýr Bartek. Szturc ve 22. minutě pronikl až před Lašáka, ale forhendovým blafákem ho nezmátl.

Útoky se pak chvilkami valily ze strany na stranu, jenomže střelci měli vychýlenou mušku. Po vítkovické chybě za vlastní brankou minul bránu ranou bez přípravy Valský, podobně dopadl i domácí Burger a Valský pak ve 40. minutě propásl velkou šanci otálením se střelou.

Ze závěru už znovu byla jen urputná přetahovaná s minimem kombinací a gólových situací. Nervózní partii mohl rozhodnout v 53. minutě Strapáč, ale z úhlu netrefil prázdnou branku. Hosté v závěrečných 40 sekundách sáhli k odvolání Lašáka, ale vítkovickou výhru zpečetil trefou do opuštěné brány Húževka.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. E. Němec (Kolouch), 60. Húževka (Strapáč). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Charvát, Zavřel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4654. Stav série: 1:0.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Kolouch, E. Němec - J. Káňa I, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Voráček, Čakajík, Derner - Vampola, P. Nedvěd, Filippi - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Urban, J. Vlach - K. Jass, Zacha, Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice