Hlavní obsah

Kladno - Chomutov 2:1Rytíři oplatili soupeři prohru ze závěru základní části, premiérovým gólem rozhodl Kolářík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hruška 0 : 1
12. Patera 1 : 1
36. Kolařík 2 : 1
Záznam online reportáže

Kladno

V souboji již jistých účastníků baráže, Kladna a Chomutova, se z výhry 2:1 ve druhém kole skupiny o umístění radovali Rytíři, kteří tak soupeři oplatili porážku ze závěru základní části. Duel rozhodla premiérová extraligová branka juniorského obránce Václava Koláříka.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost kladenských hokejistů

Článek

Souboj Kladna a Chomutova byl plný vyloučení, jen v první třetině rozdali rozhodčí sedm trestů. Oba týmy využily jednu přesilovou hru. Nejdříve se prosadil hostující David Hruška, následně vyrovnal kapitán Rytířů Patera, který se v sestavě Středočechů objevil po více než dvou týdnech.

V podobném duchu se nesla i druhá část. Tisícovka návštěvníků, kteří na zápas za symbolické vstupné ve výši jedné koruny přišla, moc pohledného hokeje neviděla. Radost jim ale udělal gól obránce Koláříka ve 36. minutě. Ve třetí části měly šance oba celky v dlouhých přesilových hrách pět na tři, ani jednomu se to ale nepodařilo.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Patera (David Růžička), 36. Kolářík - 7. D. Hruška (Jaroslav Svoboda, Bartečko). Rozhodčí: Minář, Horák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:7, navíc David Růžička (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1000.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Černošek, Majeský, P. Hořava, Kolářík - M. Hořava, Havlíček, Tenkrát - Strnad, Lukáč, Bílek - Rudovský, Patera, Eberle - Dalecký, Machač, Bajaruns. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Chomutov: M. Růžička - Pulpán, Malec, J. Stehlík, M. Jass, J. Mrázek, Krstev, Bartejs - Bomersback, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, J. Straka, Kubinčák - Balej, Račuk, Hřebejk, od 21. navíc Sikora, Kämpf, O. Kaše. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Reklama

Související témata: