Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 6:4Stav série 3:2Růžička se rozloučil prohrou, Slavii přetlačily Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Bednář 0 : 1
7. Skokan 0 : 2
16. Kočí 1 : 2
26. Semorád 2 : 2
29. Jelínek 2 : 3
30. Zohorna 3 : 3
39. Wharton 3 : 4
41. P. Sýkora 4 : 4
42. Tybor 5 : 4
44. Tybor 6 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v rozhodujícím pátém zápase předkola play off extraligy Slavii 6:4 a ve čtvrtfinále se utkají s Třincem. Východočeši o svém vítězství rozhodli na začátku třetí třetiny, kdy i díky dvěma gólům Radoslava Tybora otočili stav z 3:4.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jan Semorád z Pardubic se raduje z vyrovnávacího gólu na 2:2.

Článek
Fotogalerie

Kouč Vladimír Růžička se tak rozloučil se střídačkou Slavie porážkou, teď převezme reprezentaci místo Aloise Hadamczika. Výsledek zápasu rozhodl i o tom, že Sparta se ve čtvrtfinále střetne s Vítkovicemi.

V sestavě Pražanů v rozhodujícím duelu opět chyběl kapitán Kadlec, na marodku se vrátil i střelec vítězné branky v pátečním souboji Tomica.

Přesto se hostům ideálně vydařil vstup do utkání. Již po jedenácti sekundách dostal Slavii do vedení Bednář, který přešel přes Benáka a prostřelil Hudáčka.

Pardubice se následně tlačily do útoku, ale narážely na pozorně a obětavě bránícího soupeře. A spolehlivého brankáře Furcha. V 7. minutě se navíc po individuální akci prosadil Skokan a Slavia vedla 2:0.

Domácí poté nevyžili úvodní přesilovou hru, v 16. minutě se jim ale již podařilo snížit. Furcha překonal střelou od modré obránce Kočí. V závěru první třetiny se Východočechům povedlo skórovat podruhé, Vašíčkův gól ale rozhodčí Minář neuznal pro předešlý kontakt pardubického beka s Furchem v brankovišti.

Ani gól v oslabení Slavii nespasil

Ve 26. minutě se již domácím podařilo se Slavií srovnat krok, když Kočího střelu tečoval Semorád. Vzápětí měli domácí další výhodu přesilové hry, ale místo dokonání obratu sami inkasovali. Radilovu zpětnou přihrávku převzal Jelínek a samostatný nájezd bezpečně proměnil. Gól inkasovaný v oslabení ale Pardubice nepoložil. O 50 sekund později po krásné kombinační akci vyrovnal Zohorna.

Přestože se hrálo o hodně, oba týmy si nečekaně vytvářely řadu slibných brejků. Samostatný nájezd ale neproměnili domácí Sýkora ani bezprostředně po návratu z trestné lavice hostující Šenkeřík. Podruhé do kabin šli opět spokojenější hosté. Na konci 39. minuty si na Bednářovu přihrávku najel obránce Wharton a vrátil vedení na stranu Slavie.

I s tímto psychologickým úderem se ale domácí vyrovnali. Již po 23 sekundách třetí části vyrovnal Sýkora a poté si vzal dvakrát slovo Tybor a posunul domácí do dvoubrankového vedení. Hrdina prvního a druhého zápasu série se dvakrát prosadil po samostatných akcích. Nejprve v přesilovce, pak při hře čtyři na čtyři. Za tři minuty a 13 sekund Pardubice dokázaly zápas otočit ze 3:4 na 6:4.

Následně už se domácí soustředili na pozornou obranu a kontrolovali postup. Pražané se snažili snížit při dlouhé power play, pátý gól ale nepřidali. Naopak mohli inkasovat, Tybor ani Sýkora však netrefili prázdnou branku.

Předkolo play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 6:4 (1:2, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. V. Kočí (Kolář), 26. Semorád (V. Kočí), 30. T. Zohorna (Kolář, Cetkovský), 41. P. Sýkora (T. Zohorna, Cetkovský), 42. Tybor (Gregorc, P. Sýkora), 44. Tybor (Kolář) - 1. Bednář (Krenželok, Kolařík), 7. Skokan (Poletín, Šenkeřík), 29. P. Jelínek, 39. Wharton (Bednář, Krenželok). Rozhodčí: Minář, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc P. Jelínek (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8745. Konečný stav série: 3:2.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, V. Kočí - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Slavia: Furch - Kolařík, Štich, Valach, Wharton, Šenkeřík, Holub - Bednář, Žejdl, Krenželok - Stránský, P. Jelínek, J. Doležal - Skokan, V. Růžička ml., Poletín - Klhůfek, Langhammer, T. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama