Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 3:2Stav série 1:0Vítkovice opět trápily domácí Spartu, favorit ale na úvod čtvrtfinále výhru vydřel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pilař 1 : 0
19. Stehlík 1 : 1
28. Přibyl 2 : 1
31. Ton 3 : 1
49. Svačina 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

V základní části vyhráli v Holešovicích oba vzájemné duely a i teď hokejisté Vítkovic favorita na jeho ledě pořádně potrápili. Sparta si však nakonec mohla oddechnout, na úvod čtvrtfinálové série vydřela výhru 3:2. Druhé utkání se odehraje na témže místě ve středu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Tomáš Rolinek ze Sparty a Martin Dudáš z Vítkovic.

Článek

2008/09. To je sezóna, kdy se Holešovičtí naposledy ve vyřazovacích bojích probojovali alespoň do semifinále. Po skvěle zvládnuté základní části tohoto ročníku rudí otevřeně přiznávali, že cokoliv jiného než zisk titulu by bylo zklamáním.

Do úvodního čtvrtfinále vstoupili ideálně, už ve čtvrté minutě napřáhl při přesilovce na modré čáře Pilař a gólman Šindelář na střelu těsně nad ledem nezareagoval. A to mohl vzápětí přidat druhý gól domácích Ton, trefil ale jen horní tyčku.

Ostravané se do útočného pásma prosazovali jen stěží, o nadějných příležitostech ani nemluvě. Ta první přišla až v 15. minutě, osamocený Strapáč ale trefil jen povyjetého Pöpperleho. V 19. minutě už ale hosté srovnali, když Stehlíkovo nahození skončilo po teči jednoho ze sparťanů v brance.

Přibylova teč vrátila Spartě vedení

Pražany inkasovaná trefa přibrzdila a takřka polovinu prostřední třetiny se obtížně vraceli do herního tempa z úvodu. Nepomohla jim v tom ani minutu dlouhá přesilovka 4 na 3. Ve 28. minutě však vyslal puk na Šindelářovu svatyni Tomáš Rachůnek a šikovná Přibylova teč vrátila Spartě vedení.

O tři minuty později navíc pláchl hostujícím zadákům Ton, v samostatném úniku si puk stáhl do forhendu, aby následně zamířil přesně mezi betony. V závěru druhé části hry navíc mohl nejproduktivnější hráč základní části přidat svůj druhý gól v zápase, z ideální pozice v mezikruží ale nezamířil přesně.

A tak Vítkovice dál živily naději na obrat. Tu mohly v úvodu závěrečné třetiny ještě posílit, jenže Húževka nejprve ve stoprocentní šanci trefil břevno, Kudělka pak zase místo odkryté branky trefil jen boční síť. Do třetice už to ale ale hostům vyšlo, a tak Svačina střelou po lede zadělal na slušné drama.

A Vítkovickým najednou narostla křídla, domácí se museli převážně jen bránit a děkovali Pöpperlemu, že vychytal z bezprostřední blízkosti zakončujícího Káňu. 78 vteřin před třetí sirénou si Ostravané vyžádali oddechový čas, po kterém zůstal Šindelář na střídačce a na led se vrátilo šest hráčů do pole. Kýžený vyrovnávací gól ale nevstřelili.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Pilař (Piskáček), 28. Přibyl (T. Rachůnek, Forman), 31. P. Ton (Rolinek, Polášek) - 19. R. Stehlík (Huna, Roman), 49. Svačina (Roman). Rozhodčí: Pešina, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3, navíc Svačina (Vítkovice) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 7191.
Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Švrček, Krejčík, Polášek, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Vítkovice: Šindelář - Dudáš, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, R. Stehlík, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, E. Němec, Kolouch - J. Káňa, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Stav série: 1:0.
Postoupí do semifinále extraligy Sparta, nebo Vítkovice?
Sparta
58,5 %
Vítkovice
41,5 %
Celkem hlasovalo 6836 čtenářů.

Reklama

Související témata: