Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 0:4Stav série 0:1Třinec nezvládl vstup do čtvrtfinále, Pardubicím doma podlehl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Zohorna 0 : 1
25. Cetkovský 0 : 2
39. Nosek 0 : 3
54. P. Sýkora 0 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince nezvládli vstup do čtvrtfinále play off a po jedenácti domácích vítězstvích v řadě podlehli Pardubicím 0:4. Druhý tým základní části extraligy si vylámal zuby na výtečné obraně hostů ve středním pásmu, za kterou čtvrtou nulou v sezoně zazářil gólman Július Hudáček. Druhé utkání se v Třinci bude hrát ve středu od 17:00.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubická radost po gólu v Třinci.

Článek

Únavu z pětizápasové série se Slavií Pardubice vstřebaly obdivuhodně. Papírové předpoklady v duelu s rozjetým Třincem začaly obracet naruby hned po 114 sekundách, když Zohorna ukázkovým švihem pod horní tyčku zručně využil přesilovku pět na tři.

K tomu se Východočechům povedlo přistřihnout domácím křídla ve středním pásmu, zahajovací tlak Ocelářů se proto dostavil až v polovině první části s několika vyloučeními soupeře. V početní výhodě se Třinec přece jen nastěhoval do útočného pásma a Hudáček v deváté minutě reflexivně zlikvidoval dvě gólové rány Poláka a Zíba. Nejlepší herní pasáž Ocelářů ale vyrovnání nepřinesla, protože neuspěl ani Hrňa, který z mezikruží těsně minul branku.

Pardubice zlomily zápas ve druhé třetině

Pardubice možná ani netušily, že nejhorší mají za sebou. Perfektní hrou ve středním pásmu zápas ve druhém dějství ovládly a rozhodly. S obrovským gustem hrající Sýkora hned ve 21. minutě po Zohornově brejku zahodil stoprocentní šanci, po níž už hostující střídačka zvedala ruce nad hlavu. Druhému úderu však Slezané neunikali dlouho - po pohledné přesilovkové kombinaci jim ho ve 25. minutě uštědřil Cetkovský.

Domácí se při hře pět na pět marně dobývali před Hudáčka, zatímco soupeř z rychlých protiútoků vyrážel do nebezpečných přečíslení. Při sólovém úniku Koláře domácí podržel Hrubec, pak jednu z nemnoha šancí na kontaktní gól ze sóla nedotáhl Orsava a Nosek v 39. minutě důraznou dorážkou na brankovišti uvrhl třetím gólem Třinec do bezmoci.

Rozchytaný Hudáček mu v závěru navíc ještě řádně srážel střelecké sebevědomí. Gólem neskončil ani Květoňův průnik, Hudáček puk přikryl pár centimetrů před čarou. Polák tečoval střelu jen do tyčky. Poslední pardubický zásah symbolicky přidal výborný Sýkora, který ve středním pásmu nasadil k sólu a chladnokrevně prostřelil Hrubce.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. T. Zohorna (Sýkora), 25. Cetkovský (Kolář, T. Zohorna), 39. T. Nosek (Tybor), 54. Sýkora (Cetkovský). Rozhodčí: Husička, R. Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. Diváci: 4564. Stav série: 0:1.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Zíb, od 55. navíc Krejčí, Foltýn - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Peterek, Hrňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, V. Kočí - Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Nahodil, Semorád - Mozer, Moučka, Číp. Trenéři: Venera a Říha ml.
Postoupí do semifinále Pardubice, nebo Třinec?
Pardubice
61,6 %
Třinec
38,4 %
Celkem hlasovalo 2103 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Třinec - Pardubice 0 : 0 19. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články