Hlavní obsah

Řepka přiznal, že schválně zhatil Spartě titul. Slávisty rasisticky urážel, ale líto mu to není

Kontroverzní fotbalista Tomáš Řepka už sice zmizel z vrcholové scény, ale i tak se mu znovu povedlo zvednout emoce fanoušků. Ve své nové knize s názvem Neuhýbám se mimo jiné přiznal, jak v dresu Českých Budějovic úspěšně sabotoval snahu Sparty o zisk titulu.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka v dresu Českých Budějovic, v němž sabotoval snahu Sparty o titul.

Článek

O knize také promluvil v rozhovoru pro  Český rozhlas, kde se vrátil k inkriminovanému momentu z jara 2012, kdy se o titul přetahovala Sparta s Libercem a Plzní a Řepka úmyslně pomohl Liberci, když schválně fauloval v šestnáctce libereckého Breznaníka. Slovan z následné penalty skóroval a nakonec vyhrál 4:0.

„V tu danou chvíli jsem to nedomyslel. Ublížil jsem Spartě, ale převládla ve mně lidská ješitnost. Chtěl jsem si to prostě vyřídit s panem Křetinským," přiznal čtyřicetiletý bouřlivák s tím, že s letenským šéfem měl a stále má po odchodu ze Sparty nevyřízené účty.

Dluhy nejsou srovnané

„Myslím si, že se ke mně nezachoval fér při odchodu z klubu. Slíbil jsem, že mu to jednou vrátím a doufám, že jsem mu to vrátil," těšilo Řepku. Zároveň ale dodal, že účty z jeho pohledu ještě nebyly srovnány.

„Ještě stoprocentně něco bude. Dluhy ještě nejsou vyrovnány. Ale co přijde příště, to neprozradím," mlžil fotbalista, jenž momentálně hraje za Hvozdnici. Přesto ale zopakoval, co ještě od majitele Sparty žádá: „Chci, aby se veřejně přiznal k jedné věci. Že nerozumí fotbalu."

Někdejší kapitán letenského celku ve vysílání přiznal po dotazu jednoho z posluchačů, že na bývalé hráče Slavie pokřikoval „ty žide slávistickej".  „Samozřejmě jsem to řval. A řval jsem ještě horší věci. Je dobře, že se to nepublikovalo," kvitoval.

Vrátil jsem se do ještě větší džungle

Nabídku od moderátorky k omluvě vůči Slavii ale odmítl. „Omluvit se Slavii? To po mě nemůžete chtít. Mých blikanců je mi líto. Ale co se týče Slavie, tak mi není líto vůbec ničeho," pokračoval.

Vracel se také ke svému návratu do Gambrinus ligy a důvodům, proč se z něj ihned opět stal zlý muž českého fotbalu.

„Bylo to zklamáním z návratu domů. Odešel jsem z džungle a vrátil jsem se ještě do větší. Viděl jsem, že se to tu nikam neposunulo. Najednou jsem byl terč pro novináře, protože tady bylo období sucha. Nic se tu nedělo, nebyl tu žádný raubíř nebo rebel. Byl jsem takový hromosvod pro všechny, což mě štvalo a byl jsem zlej," vysvětloval.

Mimo jiné také prohlásil, že v proslulé „křetínského kabele", kde údajně měly být kompromitující materiály na některé fotbalové funkcionáře, ve skutečnosti nic nebylo. Svým fanouškům také slíbil, že se do světa vrcholového fotbalu hodlá v nějaké roli ještě vrátit, ale „až tady bude zdravější prostředí".

Reklama

Související témata: