Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 0:1Stav série 1:1Vítkovice zasadily Spartě šach mat v poslední minutě, Kolouch jediným gólem srovnal sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Kolouch 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Stejně jako v úterý, i ve druhém zápase čtvrtfinálové série hokejisté Vítkovic trápili favorizovanou Spartu a tentokrát i úspěšně. Ostravanům stačila na výhru jediná trefa, šach mat zasadil Pražanům v čase 59:14 Petr Kolouch. Hosté slaví naprosto zaslouženě, neboť po většinu duelu byli lepším celkem. Série se nyní přesouvá na jejich led, třetí pokračování je na programu v sobotu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Roman Szturc z Vítkovic mezi brankářem Tomášem Pöpperlem a Lukášem Pechem ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Domácí se oproti prvnímu duelu museli obejít bez kapitána Tomáše Rolinka, jehož na levém křídle první formace nahradil Tomáš Rachůnek. A právě na nově složenou elitní řadu jako by měli Ostravané během první třetiny spadeno.

Nejprve totiž Káňa tvrdě sestřelil u mantinelu Tona, který zamířil na střídačku viditelně otřesený, navíc s krví v obličeji. Posléze zase Valčák fauloval Hlinku, jenž rovnou zamířil do kabin a na led se vrátil až v prostřední části hry. A došlo i na Tomáše Rachůnka, který se těžce zvedal z ledu po ataku Barinky.

Byla to prostě bitva o každou část ledu, gólových šancí ale přes osm tisíc přítomných fanoušků příliš nevidělo. Za Spartu zahrozil Ton, Šindelář ale puk ramenem vyrazil, při vlastním oslabení zase na druhé straně ujel Szturc, ideální moment k zakončení ale prováhal, a tak jej stačil dobruslit Pech a puk mi vypíchl.

Vítkovický Húževka trefil v oslabení tyč

Do druhého dějství vstoupily Vítkovice výrazně aktivněji, před Pöoperleho se ale stále dostávaly jen velice těžko. Jenže i Holešovičtí hrozili jen výjimečně. Výjimkou byla přesilovka při vyloučení Slobody, kdy nejprve Kubát minul odkrytou branku, aby pak Buchteleho pokus vyrazil Šindelář.

Na začátku 45. minuty putoval Szturc za faul vysokou holí na 2+2 minuty na trestnou lavici a Spartě se otevřela možnost konečně zlomit bezbrankové skóre. Nakonec mohla být ráda, že se neměnilo, protože v oslabení pláchl Húževka a svou dělovkou orazítkoval levou tyč Pöpperleho svatyně. Pak zase již při hře v plném počtu netrefil skákající puk před prázdnou bránou Kolouch.

I Sparta však měla možnost rozhodnout, pumelici Tona ale ukryl Šindelář ve své výstroji. Když pak na druhé straně schoval po spálené tutovce Huna svou hlavu ve dlaních, zdálo se, že prodloužení je nevyhnutelné. Jenže v čase 59:14 vypálil zpoza obránce z mezikruží Stehlík, Kolouch jeho ránu tečoval, čímž trefil Vítkovicím cennou výhru 1:0 a srovnání série.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávky: 60. Kolouch (Stehlík, Vandas). Rozhodčí: Šindler, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 8320.
Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Polášek, Piskáček, Hrbas, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Martin Procházka, Bahenský, Forman - D. Kočí. Trenéři: Jandač a Moták.
Vítkovice: Šindelář - Dudáš, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, R. Stehlík, Štencel - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, E. Němec, Kolouch - J. Káňa, Szturc, Valčák. Trenéři: Oremus a Šimíček.
STAV SÉRIE: 1:1.

Reklama

Související témata: