Hlavní obsah

Liberec - Jablonec 3:0Jablonec v podještědském derby nezlomil prokletí, Slovan měl navrch

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Rybalka 1 : 0
58. Luckassen 2 : 0
81. Jarolím (penalta) 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce prohráli v předehrávce 21. kola nejvyšší soutěže v Liberci 0:3 a ani ve dvacátém ligovém utkání na hřišti sousedního rivala se nedočkali vítězství. O výhře Slovanu ve 40. ligovém podještedském derby rozhodli brankami Ukrajinec Sergej Rybalka, Nizozemec Kevin Luckassen a v závěru z penalty Marek Jarolím.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Sergej Rybalka z Liberce.

Článek

Výsledek dnešního zápasu vyrovnal nejvyšší prohru Jablonce v derby, 0:3 s Libercem předtím prohrál v letech 2001, 2002 a 2008. Liberec se v neúplné tabulce bodově dotáhl na třetí Teplice, naopak Jablonci se po třetí venkovní porážce za sebou pohárové pozici ještě víc vzdálily.

Liberec začal aktivně a už ve druhé minutě poprvé zahrozil. Luckassen vysunul Pavelku, který byl sice v ostrém úhlu, i tak ale donutil Valeše k zákroku.

Po jedenácti minutách už domácí vedli. Frýdkův aut propadl až na malé vápno, kam si naběhl Rybalka a hlavou nedal Valešovi šanci. Ukrajinský záložník otevřel skóre stejně jako při podzimní výhře 2:0 v Jablonci a šestým gólem v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce Slovanu.

Jablonec ve třetím venkovním utkání po sobě inkasoval v první čtvrthodině a musel dotahovat ztrátu. V dalším průběhu úvodního dějství byl aktivnější, ale do opravdu gólových šancí se dostával ztěžka, protože liberecká defenziva pracovala dobře.

V 21. minutě Fantiš hlavičkoval v těžké pozici nad, poté pálil s přispěním teče těsně vedle Kopic. Liberec musel ještě do poločasu střídat, zraněného Pavelku nahradil Budnik.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Jablonec se snažil o vyrovnání, posílit útok přišel střídající Třešňák, ale Slovan dobře bránil v bloku a soupeře k ohrožení Hroššovy branky nepouštěl. Kopicova rána zpoza vápna šla vedle.

Po deseti minutách Slovan v ofenzivě přidal a záhy se dočkal druhé trefy. Jarolím, který si v minulosti šestkrát zahrál v podještědském derby za Jablonec, nacentroval v 58. minutě před branku a hlavičkující Luckassen s pomocí tyče zvýšil. Nizozemský útočník dal svůj druhý gól v libereckém dresu.

Jablonec se po druhém inkasovaném gólu vrhl do útoku, ale s výsledkem už nic udělat nedokázal. Naopak v 82. minutě zahrál Kysela rukou a Jarolím z penalty uzavřel skóre.

Slovan Liberec - Baumit Jablonec 3:0 (1:0)
Branky: 11. Rybalka, 58. Luckassen, 82. Jarolím z pen. Rozhodčí: Bílek - J. Paták, Hájek. ŽK: Coufal, Budnik, Luckassen - Kysela. Diváci: 4888.
Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Pimpara, Frýdek - Sackey, Rybalka (72. Obročník) - Pavelka (42. Budnik), Jarolím (87. Šural), Kolár - Luckassen. Trenér: Šilhavý.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Kysela (83. Rossi), Štochl, Jablonský - Loučka - Čížek (67. Okleštěk), Kubista, Kopic, Novák (46. Třešňák) - Fantiš. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: