Hlavní obsah

Jsem rád, že série pokračuje, usmál se liberecký kouč Šilhavý po dalším skalpu Jablonce

Liberec

Tradice zůstala zachována. Fotbalisté Slovanu Liberec udrželi dlouhodobou neporazitelnost na domácí půdě, pokud jde o ligová derby s Jabloncem. A co víc, jubilejní čtyřicátý souboj obou soupeřů v české nejvyšší soutěži jasně ovládli po vítězství 3:0. „Přiznám se, že jsem před zápasem ani nevěděl, že dosavadní liberecká bilance se sousedním rivalem je takhle úspěšná. Takže jsem rád, že série pokračuje,“ usmál se po bitvě Jaroslav Šilhavý, trenér vítězů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Článek

Šilhavý netajil spokojenost s výsledkem. Zvlášť po předešlém selhání na hřišti Bohemians  Praha 1905 Liberečtí potřebovali zabrat. „Prokázali jsme větší důraz v koncovce, než v minulém kole. Porazit Jablonec o tři góly, to je dobrá vizitka, nicméně hra nebyla ideální. Naštěstí jsme se brzy dostali do vedení a řešili jsme solidně gólové situace," ohlédl se trenér Slovanu za děním na trávníku. Důležité podle něj bylo, že jeho svěřenci šli do druhého poločasu s jednobrankovým náskokem.

„Čekali jsme na brejkové situace, s některými jsme špatně naložili, ale pořád jsme byli blíž k vítězství. Soupeř místy tlačil, naše defenziva v čele s brankářem Hroššem a stoperem Kováčem dobře fungovala, takže jsme uhlídali čisté konto. I díky tomu máme v tabulce aktivní skóre. Pořád se ale potýkáme s marodkou. Přesto věřím, že na výhru nad Jabloncem navážeme a budeme se dál držet v boji o třetí místo tabulky," zamyslel se Šilhavý.

Pro Liberec příjemný protivník

Liberec může v téhle sezóně považovat Jablonec za příjemného protivníka. Dosáhl nad ním dvou výher - 2:0 na podzim v Jablonci a 3:0 na jaře doma.

Jablonecký trenér Roman Skuhravý nehledal po porážce výmluvy. „Zápas se mi nehodnotí dobře, protože prohrát o tři góly v takhle exponovaném derby je nepříjemné. Ale můžeme si za to sami," konstatoval kouč. „Při obdržených brankách jsme soupeři hodně pomohli. A zarážející je naše jalovost v útočné fázi. Soupeř nás předčil v důrazu. Naopak naše součinnost a práce s míčem nebyly na potřebné úrovni, takže jsme zaslouženě prohráli," poznamenal kouč.

Alarmující je jarní jablonecká statistika na hřištích soupeřů: tři zápasy, nula bodů a skóre 0:8 (Slovácko 0:1, Znojmo 0:4 a Liberec 0:3).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články