Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 3:4 PPStav série 1:2Hradci domácí premiéra v play off zhořkla, Zlín vyhrál i druhé prodloužení v sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Šimánek 1 : 0
30. Frühauf 2 : 0
43. Kotvan 2 : 1
46. Melenovský 2 : 2
57. Veselý 2 : 3
60. Šimánek 3 : 3
73. Veselý 3 : 4
Záznam online reportáže

HRADEC KRÁLOVÉ

Zlínu v play off vycházejí prodloužení. Nejvyrovnanější čtvrtfinálová série extraligy dospěla už podruhé k nastavení a znovu v něm padl gól do sítě Hradce. Domácí sice vedli po dvou třetinách 2:0, ale zlínští hokejisté otočili skóre a Mountfield zachránila až trefa v poslední minutě základní hrací době. Poslední slovo měl ale Veselý, svým druhým gólem v zápase rozhodl.

Článek

Na historicky první zápas play off na hradeckém ledě nakonec vyprodáno nebylo, přesto se fanoušci obou celků starali v hledišti o parádní atmosféru. Větší důvod k radosti měli zpočátku ti, kteří přáli Mountfieldu. Domácím totiž stačilo 25 vteřin hry pět na tři, aby se dostali o vedení.

Zlínští Kotvan a Leška sledovali z trestné lavice, jak se jejich spoluhráči marně snaží ubránit. Hradec chytře kombinoval a stačilo mu pár rychlých přihrávek, aby se kapitán Šimánek se natlačil před Kašíka a dostal puk do zlínské sítě.

Domácí gól hodně povzbudil, byli pak stále častěji nastěhováni v útočném pásmu a Zlín se v první třetině zmohl pouze na čtyři střely. Nebezpečně nevyznívaly ani jeho přesilovky, naopak pro domácí byla hra v početní výhodě velkou zbraní.

Ve 30. minutě při Honejskově trestu zvyšoval vedení domácích Frühauf, který si šikovně sjel do volného prostoru před branku, kde jej přesně našla Mertlova přihrávka. Slovenský obránce domácích napálil přesně k tyčce. Za stavu 2:0 se Hradec snažil spoléhat na pečlivost v defenzivní práci.

Nepříznivý stav přece jen nutil Zlín do častější střelby, jen ve druhé třetině musel proto hradecký gólman předvést 15 zákroků. Kritický okamžik pro něj nastal v závěru druhé části, když domácí museli přečkat 54 vteřin dvojitého oslabení. S obětavým přístupem to ale zvládli bravurně a největší šance Köhlera i Čajánka zastavil právě s jistotou chytající Kantor.

Teprve ve 43. minutě zbavil domácího brankáře kouzla Kotvan, jehož střelu od modré čáry ještě zřejmě nešťastně přizvedl Harant. Zlín najednou ožil, byl u všeho dřív a za 156 vteřin dosáhl vyrovnání Melenovský. Domácí po mantinelu vyhazovali z pásma, jenže puk se odrazil zpátky k úplně volnému zlínskému útočníkovi, který z otočky bez přípravy poslal puk pod vyrážečku gólmana.

A mohlo být pro Hradec ještě hůř, vzápětí po akci Čajánka s Veselým zachránil nerozhodný stav pohotový Kantor s pomocí tyčky. Jak zůstávalo v platnosti skóre 2:2, a běžel čas, už se všem na mysl vkrádalo další prodloužení

Do konce třetí části scházely tři minuty a čtrnáct vteřin, když ale Hradec podruhé v utkání doplatil na zvláštní odraz od mantinelu. Puk se bleskově vrátil do ohně před Kantora, kde do něj šikovně plácnul Veselý a dokonal zlínský obrat skóre.

Jenže ani to neměl být ještě definitivně konec. Domácí Mountfield vrhnul všechny síly do útoku. Zlínu najednou bylo úzko, zvláště když 53 vteřin před koncem Šimánek přesně vypálil po ledě mezi Kašíkovy betony a svou druhou trefou v zápase zase vzkřísil hradecké naděje.

Takže se nakonec skutečně prodlužovalo. O první nebezpečí se postaral Balaštík, Kantora ale jeho prudká rána nepřekvapila. Nastavený čas měl i potom z obou stran slušné tempo. Zlínu se naskytla velká příležitost rozhodnout, když na trestnou lavici musel Frühauf za hákování.

Hradec dvouminutové oslabení ale přečkal, jenže v čase 72:25 min proklouzla střela Veselého za Kantorova záda a Zlín se mohl radovat.

Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 3:4 v prodl. (1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Šimánek (Vydarený, Frühauf), 30. Frühauf (Mertl), 60. Šimánek (Vydarený) - 43. Kotvan (Zámorský), 46. Melenovský, 57. O. Veselý (Leška), 73. O. Veselý (Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 4816. Stav série: 1:2.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - L. Květoň, Marha, Švagrovský - Švihálek, Knotek, Rousek. Trenér: Draisaitl a Kučera.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: